Winged eyeliner voor overhangende oogleden

Zoals zo veel vrouwen, zijn mijn ogen geen perfecte ovaaltjes en hangen mijn bovenste oogleden een beetje over mijn arcadeboog heen. Daardoor vallen winged eyelinerlooks een beetje weg in de lijntjes rond mijn ogen als je ze op de klassieke manier aanbrengt. Daarom vertel ik jullie hoe ik het doe, speciaal voor iedereen met overhangende oogleden.

DSC04213

De stappen zijn heel simpel, maar het gaat makkelijk mis. Oefening is nodig om dit goed te kunnen doen. Ik gebruik daarom een eyelinerpen. Dat is een soort viltstift waardoor je makkelijker een lijn zet.

DSC04199
Deze eyeliner is van Essence

Als eerste kijk je recht vooruit en zet je boven/naast het overhangende deel een klein stipje. Doe dat aan allebei de kanten zodat je winges straks gelijk zijn. Je gaat dus straks het overhangende deel negeren. Als je de lijn van de onderkant van je oog doortrekt naar buiten, zet je in die lijn een stipje. Verder opzij betekent een langere wing straks, dichterbij je ooghoek is een korte wing.

DSC04200
Stipje zetten

Daarna trek je een smal lijntje van het stipje naar je ooghoek. Het hoeft nog geen super strakke lijn te zijn, maar het moet natuurlijk ook geen wiebellijntje zijn. Als je het moeilijk vindt om een goeie lijn te zetten, kan je een plakbandje gebruiken.

DSC04202
Wimperrand gedaan en stipje doorgetrokken naar oog

Nu zetten we een lijn langs je wimperrand. Je kan die lijn zo dik of dun maken als je zelf wilt. Hoe dikker de lijn hoe hoger het Amy Winehouse-gehalte.

DSC04206
Een dun lijntje

Nu komt de moeilijkste en belangrijkste stap. Je tekent nu de bovenkant van je wing en vult de kleur in. Maak een lijn vanaf het begintpuntje naar je derde wimperhaar. Vul nu de tussenruimte in. Vind je deze lijn dik genoeg? Dan ben je klaar. Wil je hem dikker, dan kan je naar de vijfde, zesde etc haar tekenen. Door deze truc te gebruiken worden de lijntjes straks even dik.

DSC04210
Wat dikker gemaakt

Deze laatste stap is optioneel. Om je lijntje langer houdbaar te maken kan je een zwarte oogschaduw gebruiken. Net als je foundation, moet je een lijntje namelijk “setten”.

En nu is je look klaar! Als je nog niet zoveel ervaring hebt, kan het handig zijn om met een wattenstaafje gedoopt in een beetje make-upreiniger langs de randjes te gaan. Als je daar vlekken aan overhoudt, verdoezel je die gewoon met wat concealer.

 

DSC04211
Concealer aangebracht om de onderkant van het lijntje wat scherper te maken

En dat was het! Zoals je ziet zijn de stappen heel makkelijk, maar om het allemaal met een vaste hand te zetten kost héél véél oefening. Ik heb geen plakbandje meer nodig, maar ook mijn lijntjes zijn niet haarscherp. Dus: volhouden!

Heb jij een overhangend ooglid? Hoe zet je daar een winged eyeliner over?

Leave a Reply

*