Veet Waxstrip voor normale huid

De zomer is er bijna en dus moeten de wintervachtjes er echt aan geloven. Ik ben te lui om elke dag te scheren, dus hars ik mijn benen bij voorkeur. Vandaag laat ik zien wat tot nu toe mijn favoriete product is hiervoor: de Veet Waxstrips voor de normale huid.
Waarschuwing: deze post bevat foto’s van mijn (nog) harige benen. Als je dat vies vindt of niet wil zien kan je nu beter stoppen met lezen.

Veet Waxstrips
Veet Waxstrips voor normale huid

De kartonnen verpakking bevat 10 strips die je steeds in tweeën deelt, waardoor je er dus in totaal 20 hebt. Daarnaast zitten er 4 zakjes met lotion doekjes in. Daarmee verwijder je de harsresten.

Veet Waxstrips
Inhoud van de Veet Waxstrips doos

Ik vind deze strips een stuk makkelijker in gebruik dan die van de Kruidvat. De hars is plakkeriger en de strips gaan makkelijker in tweeën. Het werkt natuurlijk hetzelfde, maar het resultaat is met deze strips beter.

Je begint met het verwarmen van de hars tussen je handen, daarna trek je de strips uit elkaar.

DSC05267
Stap 1 en 2

Je legt de strip met de haarrichting mee op je benen en trekt deze vervolgens tegen de haarrichting in er weer af.

Stap 3
Stap 3

Deze hars is aanzienlijk pijnlozer dan de harssoorten die ik tot nu toe heb geprobeerd. Hij lijkt plakkeriger op de haren, maar zachter voor de huid. Ik trok in één keer meer weg dan in 2-3 keer met de Kruidvat strips.

Na één keer harsen
Na één keer harsen

Net als met alle andere harsproducten heb je wel wat techniek nodig om de moeilijkere plekjes goed te doen. Ik vind de achterkant van mijn been altijd het lastigst. Als je de strip niet goed wegtrekt, kan er hars achterblijven. Die verwijder je het makkelijkst met een schone harsstrip of een oud stuk katoen (geen stretch!!).

DSC05279

 

Je kan met elke strip ongeveer 2 keer doen. Daarna is hij niet plakkerig genoeg meer. Ik heb aan 6 strips genoeg, voor allebei mijn benen. Je doet dus iets minder dan 2x met een pakje. Voor elk been gebruik ik een nieuw doekje met lotion. Dat is dus wel precies genoeg.

DSC05283

Het resultaat is verbluffend goed. Hier en daar bleven wat eigenwijze haren zitten. Maar over het algemeen had ik met 1 strip Veet koud was genoeg om alle haren te verwijderen. Je hoeft dus niet meerdere keren over één plekje heen. Daardoor was mijn huid uiteindelijk een stuk minder geïrriteerd dan met producten die ik hiervoor probeerde. Geen rode vlekjes, geen jeuk.

Direct na harsen met Veet Waxstrips
Direct na harsen met Veet Waxstrips

Ik ben super blij met de Veet harsstrips. Ze zijn het beste product dat ik tot nu toe probeerde om mijn benen haarvrij te houden. Ik heb ongeveer 2 weken plezier van het harsen. Daarna verschijnen de eerste haartjes. Ik wacht vaak nog een weekje tot de volgende sessie, zodat de haartjes langer (en dus makkelijker te harsen) zijn. Als je tegen de pijn kan is dit echt een aanrader!

Ik koop mijn Veet Waxstrips bij Big Bazar voor ongeveer €3,=, de normale prijs is €9,99.

 

Leave a Reply

*