Tutorial: concealer onder je ogen

Je kan allerlei redenen hebben om een concealer onder je ogen te gebruiken. De meest voorkomende is echter het verdoezelen van kringen. Zoals je al kon lezen in deze tutorial kan je het beste een oranje concealer gebruiken daarvoor. Vandaag ga ik wat dieper in op hoe je die concealer het beste kan aanbrengen.

Er zijn allerlei producten die gemaakt zijn om je donkere kringen, wallen en adertjes te doen verdwijnen. Ik heb er al heel wat geprobeerd en ze hielpen tot nu toe geen van allen. Wat ze wel doen, en dat is belangrijk, is de huid goed verzorgen. Als je veel producten rond je ogen gebruikt, kan de huid wat droog worden. Verzorg je huid dus goed.

donkere kringen
Inzoomen op het probleem: die donkere, paarsige kring onder mijn ogen. Vandaag ben ik redelijk uitgeslapen, maar soms….

De volgende stap is een primer. Als je wat ouder bent, droogtelijntjes hebt of rimpeltjes gaat een concealer gauw in die lijntjes zitten. Het gevolg is een extra accent op de problemen die je juist wilde verbloemen. Primen is een must dus. Ik gebruik een oogschaduw primer met een iets lichtere kleur dan mijn foundation.

Primer aangebracht
Primer aangebracht, het is nu al ietjes lichter

Als ik vervolgens mijn foundation heb aangebracht en mijn pukkeltjes en oneffenheden heb gecamoufleerd zijn mijn ogen aan de buurt. Soms gebruik ik een poederige oogschaduw en doe ik deze stap daarna, soms ervoor. Hoe dan ook, ik gebruik een vloeibare concealer. Ik kies een kleur die iets lichter is dan mijn foundation en (om het paars iets te corrigeren) ook iets meer oranje is. Gebruik zeker geen dikke, cream concealer. Die dikke concealers in een potje geven het effect van een masker. Ik maak kleine stipjes onder mijn ogen en gebruik het kwastje daarna niet meer.

Concealer aangebracht
Concealer aangebracht

Nu komt het belangrijkste deel. Smeer je concealer niet uit. Neem in plaats daarvan je vingertop en maak kleine “tap tap” bewegingen tot de concealer in de huid is versmolten. De randjes tap je ook op die manier over in je foundation.

DSC04235
*tap tap*

Als laatste kan je alles nog afpoederen, maar je kan het ook zo laten. Het poeder zorgt ervoor dat de concealer (vooral op vette huid) niet snel wegglijdt.

Poedertje
Poedertje

 

Dit is het eindresultaat.

Zoals je ziet is de paarsige, donkere gloed een stuk minder en zie ik er gewoon wat gezonder uit.

Hoe conceal jij de donkere kringen onder je ogen?

Leave a Reply

*