Trend: rode oogschaduw

De bauty goeroes van internet weten het zeker: rode oogschaduw is DE trend van dit seizoen. Maareh… hoe draag je dat? De meeste vrouwen die rode oogschaduw dragen zien eruit als ze: 1) heel hard hebben gehuild 2) ernstig ziek zijn of 3) een vreselijke klap voor hun gezicht hebben gehad. Wil jij toch meedoen aan de trend, maar de bovenstaande look voorkomen? Lees dan verder.

Klap voor je gezicht of avant garde?

Er zijn verschillende manieren om rode oogschaduw te dragen, zonder meteen voor het bovenstaande effect te gaan. Hoewel dat een heel geschikte look is voor op de catwalk, kan je moeilijk zo op kantoor verschijnen.

Valsspelen met roze en paars
Als je rood een te heftige kleur vindt kan je kiezen voor intense roze of paarse kleuren. Als je een heel klein beetje rood met een accentkwastje aanbrengt, heb je toch een tikje rood. Voor een meer volwassen look kies je voor diepe aubergine of pruimen paarstinten.

Roze met rode oogschaduw Bron: vividfusion

Lipliner op je oog
In plaats van eyeliner kan je ook lipliner op je oog dragen. Je plaatst deze dan bijvoorbeeld boven je normale zwarte cat eyeliner voor een klein rood accentje.

Klein rood accentje boven de zwarte eyeliner Bron: makeupforlife

Als accent
Deze lijkt heel erg op de eerste variant, maar in dit geval houd je je make up helemaal neutraal, op 1 kleur accent na. Je kan daar een liner voor gebruiken, maar ook een oogschaduw. Het is helemaal afhankelijk of je van een vervaagde of strakke look gaat.

ep
Ik kon alleen een voorbeeld in het geel vinden, dus denk geel = rood
Bron: Emma Pickles

Hopelijk kunnen jullie iets met deze tips. Laten jullie me weten hoe jullie look is uitgepakt?

 

Leave a Reply

*