Teunisbloemolie voor een betere huid

In het Engels heet het prim rose en in het Nederlands teunisbloemolie. Het zou een soort wondermiddeltje moeten zijn voor je huid als je hormonale pukkels hebt. De grap is alleen: je smeert het niet, je slikt het.

teunisbloemthome

Ik had al wat vaker gelezen over teunisbloemolie. Maar omdat mijn pukkeltjes niet zo vaak voorkwamen, heb ik me er nooit in verdiept. Maar omdat ik in deze week nu al 6 van die etters had gehad, was ik het zat. Gisteravond heb ik me eens ingelezen in het onderwerp en vandaag heb ik een potje met de capsules gehaald van het Kruidvat eigen merk.

Kruidvat Teunisbloemolie
Bron: Kruidvat

 

Het plantje
Een teunisbloem is een plant die gewoon in Nederland groeit. Hij leeft een jaar of 2 en heeft gele bloemen. Uit de zaadjes in deze bloemen wordt de olie gewonnen die ik nu dus ga slikken.

Die olie is heel rijk aan onverzadigde oliën en een soort Omega-6 die heel goed voor je is: Gamma-linoleenzuur. Dat wordt in je lichaam met hulp van de vitaminen B3, B6 en C omgezet in “Prostaglandinen 1 en 3”. Deze werken bloeddrukverlagend, remmen ontstekingen en gaan trombose tegen. Ook wordt de aanmaak van cholesterol geremd. Het is mij vooral om de ontstekingsremmende werking te doen. De hormonale acné waar ik last van heb, zijn namelijk kleine, ontstoken cystes in de onderste lagen van mijn huid.

Door de werking van teunisbloemolie hebben mensen met huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en extreem droge huid ook baat bij het gebruik van deze olie. Bovendien schijnt het van invloed te zijn op de hormoonhuishouding waardoor klachten van PMS minder worden.

Waar ik op hoop
Natuurlijk verwacht ik geen wonderen. Het zou wel heel fantastisch zijn als een paar pilletjes per dag zouden zorgen voor een puntgave huid. Ik hoop eerder dat de pukkels sneller genezen en dat de kwaliteit van mijn huid in het algemeen verbeterd. En het zou natuurlijk fijn voor mijn man zijn als ik niet 2 dagen per maand verander in een jankend, agressief PMS-monster. 🙂

Ik zal jullie de komende tijd op de hoogte houden van de staat van mijn huid. Vandaag de foto’s van dag 0. Mijn huid is vet, onrustig en heeft een aantal grotere onzuiverheden op mijn wangen, slaap en kin. Minder zichtbaar zijn de miniscule bultjes, mee-eters en vergrootte poriën op mijn voorhoofd. Volgende week komt de eerste update.

Foto op 24-09-2013 om 15.09 #3
Huidige staat: actieve en herstellende cystische acné bulten op wangen/slaap en kin
Foto op 24-09-2013 om 15.09 #5
Andere kant van mijn gezicht, uiteraard ongereinigd en zonder make-up. Zelfde situatie, vooral wangen en slaap zien er onrustig uit.

Waarschuwing!
Zoals met alles in de plantengeneeskunde is de werking van teunisbloem nooit echt goed bewezen. Het is daarom bijzonder onverstandig om alleen op de werking van dit  middeltje te vertrouwen. Bij serieuze, medische klachten ga je natuurlijk altijd eerst naar een arts. Ik gebruik dit middel in aanvulling op de normale lotion die ik van de huisarts heb gekregen en niet ter vervanging. Let bovendien altijd goed op of het middel wel samen kan met de medicatie die je gebruikt.

3 Replies to “Teunisbloemolie voor een betere huid”

  1. Ik ben benieuwd! Als het werkt, ga ik het ook kopen! 😉

  2. […] gebruik nu 1 week de teunisbloemolie (in combinatie met mijn nieuwe routine voor huidverzorging). Zoals beloofd zien jullie vandaag de […]

  3. […] nieuwe lotion, gecombineerd met benzoyl peroxide, een andere dag- en nachtcrème en een kuur van teunisbloemoliecapsules. Even een reminder van de staat van vorige […]

Leave a Reply

*