Taft – Curl Balm

Ik heb sinds mijn zwangerschap ander haar. Het is nog steeds dun van draad en snel droog. Maar het is niet meer helemaal stijl. Als ik het niet kam en er geen product in toe, heb ik een soort pluizige krul/slag erin. Dat is niet een echt aantrekkelijke look. Daarom kocht ik de Taft Curl Balm. Zou ik met deze balm een mooie krul hebben? Lees verder.

177853_1_Taft_Styl_balm_Curl_Flex
Taft – Curl Balm

Mijn verwachting
Toen ik dit product kocht dacht ik niet dat ik deze balsem in mijn droge haar zou doen en er vervolgens met een zachte “BOING”, prachtige krullen zouden verschijnen. Ik dacht eerder dat ik het in nat haar zou doen, het aan de lucht zou laten drogen en dat er dan in plaats van pluis een slag zichtbaar zou zijn. Ik verwacht dat het niet vettig is en dan het gedurende de dag flexibel blijft. Als ik naar de ingrediënten kijk zie ik vooral veel siliconen en een aantal verzorgende ingrediënten. Op de verpakking staat dat je de balm op handdoek droog haar doet en je krullen daarna zelf in model brengt. Ok, dat kan ik wel.

20130925_105126
Ongeveer een theelepel Taft Curl Balm

Het product

De Taft Curl Balm is een conditioner-achtige balsem die vooral plakkerig en ook een beetje vettig voelt. Je moet je handen heel goed wassen om het van je handen af te krijgen. Gewoon even afspoelen is er niet bij. Ik deed ongeveer een halve theelepel op mijn handen en smeerde het over de palmen uit. Ik deed het daarna in gewassen, gekamd en handdoek droog haar. Daarbij hield ik mijn hoofd ondersteboven, zodat ik het product lekker losjes kon stijlen. Daarna liet ik mijn haar aan de lucht opdrogen.

20130925_104947
Mijn handdoek droge haar, zonder product

Het resultaat
Tsja… wat zal ik zeggen? Ik zie weinig verschil met hoe mijn haar normaal zou zitten als ik er gewoon mousse in zou doen. Ik heb bepaald geen krullen of slag in mijn haar. In eerste instantie valt mijn haar heel draderig. Nadat ik het heb gekamd is er best veel pluis over en mijn haar voelt heel raar glad. Als ik het aanraak heb ik ook het gevoel dat ik mijn handen moet wassen. Het voelt een beetje vies. De volgende dag was het ook meteen weer vet en heb ik het opnieuw gewassen.

Het resultaat op gekamd haar, licht vochtig
Het resultaat op gekamd haar, licht vochtig

Poging 2
Omdat ik dacht dat ik misschien iets verkeerd had gedaan, heb ik na het wassen het product opnieuw geprobeerd. Nu ook weer op handdoek droog haar. Maar nu heb ik het alleen in de punten gedaan. Daarna heb ik het met de föhn (met diffuser) gedroogd. Dat gaf een beter resultaat voor wat betreft de pluizigheid. Ik kan er geen mooie krul of slag in ontdekken. Eerder die look die je hebt als je je haar de hele dag in een knot hebt gedragen. Op sommige plekken een soort deukje.

20130925_105732
Het resultaat nadat ik het met de föhn heb gedroogd
Zie je die rare deuken aan de achterkant?

Eindoordeel
Ik denk dat mijn haar onvoldoende natuurlijke krullen heeft om dit merk ten volle te kunnen benutten. Het heeft bij mij eerder een volumineus, gladmakend effect dan dat het mijn krullen doet uitkomen. Ik ga dit product niet meer verder gebruiken. In plaats daarvan ga ik het weggeven aan 1 van mijn vriendinnen met meer krullen. Ik denk dat zij er meer plezier van gaan hebben.

Taft Curl Balm is te koop bij de drogist en in de grotere supermarkten vanaf €2,79.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

*