Stick concealer – Essence vs Hema

stick concealer Essence pure nude concealer hema coverstick review swatches beauty blog

Ik heb een la vol met vloeibare concealers, maar maar heel weinig stick concealer. Tijd om daar verandering te brengen. Stick concealers brengen namelijk makkelijk aan en hebben vaak een hogere dekking dan een vloeibare concealer. Ik koos voor twee budget opties: de Essence Pure Nude concealer en de Hema Coverstick.

Essence pure nude concealer hema coverstick review swatches beauty blog Essence pure nude concealer hema coverstick review swatches beauty blog Essence pure nude concealer hema coverstick review swatches beauty blog

Hieronder zie je mijn huid. Ik heb voor deze test speciaal gewacht op een moment met lekker veel pukkels. Bij mijn lip, boven mijn wenkbrauwen en naast mijn oren zijn momenteel echt oorlogszônes. 🙁

huid met niets

Hieronder zie je hoe ik de twee concealers aanbracht

Links Essence, rechts Hema
Links Essence, rechts Hema

Essence Pure Nude stick concealer

Essence pure nude concealer review swatches beauty blog

Hoewel mijn concealer nog nooit open was geweest, was hij helaas toch al gebroken. Ik heb hem voor de foto natuurlijk zo goed mogelijk gefixed, maar echt leuk is dat natuurlijk niet. Het puntje dat je hier ziet, kon ik dus niet gebruiken. Ik had gewoon het brede, botte deel. Ik bracht het op alle plekken aan waar ik normaal ook een vloeibare concealer zou gebruiken, plus natuurlijk op onzuiverheden en verkleuringen.

essence pure nude concealer swatch review beauty blog uitgewerkt

 

Het resultaat is redelijk ok. De stick voelt vrij vettig en dik aan op mijn huid, maar brengt daardoor wel makkelijk aan. Vooral onder mijn ogen vind ik het effect goed. Voor het wegwerken van pukkeltjes is hij minder geschikt. De concealer hecht door de vettige structuur niet aan droge velletjes (zie mijn neus). Maar de roodheid van de pukkel bij mijn neus en bij de huid voor mijn oren schijnt nog flink door.

De Essence Pure Nude concealer is te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor €2,59.

Hema Coverstick stick concealer

hema coverstick concealer

De Hema coverstick is een stuk droger en stroever dan de Essence concealer. Hierdoor voelt hij onder mijn ogen onprettig tijdens hete aanbrengen. De huid wordt door de stroefheid meegetrokken. Wel is het effect een stuk dekkender en daardoor ook beter op pukkeltjes. Ook is er eigenlijk geen afpoederen meer nodig, want de Hema Coverstick is al mat en voelt absoluut niet alsof hij nog ergens heen gaat.

Hema coverstick concealer swatch review beauty blog uitgewerkt

De textuur van deze coverstick concealer heeft voor- en nadelen. De pukkeltjes aan de kant van mijn oren en naast mijn lip zie je een heel stuk minder. Ook de donkere wallen zijn een stuk minder. Maar door de droge textuur worden droge velletjes (zie mijn neus) wel geaccentueerd.

De Hema Coverstick is te koop bij de Hema voor €3,=.

Conclusie

stick concealer foundation er over
Een laagje foundation over de concealers

Deze concealers zijn echt totaal anders. Behalve de kleur, verschilt de dekking en textuur enorm. Op mijn vette huid maakt het ook in houdbaarheid een groot verschil. Nadat ik er een laagje foundation over aanbracht en er een dagje mee liep viel dit me op.

De Hema concealer bleef aanzienlijk langer op zijn plek en had een hogere dekking. Voor onder de ogen is het too much. Het is onnatuurlijk. De Essence concealer is een stuk vetter en daardoor ook transparanter. Onder mijn ogen zou ik veel liever deze gebruiken, maar op pukkels heeft hij te weinig dekking. Geen van deze twee kan op tegen mijn favoriete -vloeibare- concealers voor onder mijn ogen. Ook voor op pukkeltjes zou ik toch liever een andere concealer gebruiken. Maar als ik moest kiezen zou ik de Hema coverstick pakken, tenzij er veel droge velletjes zijn. Dan is Essence toch beter.

Welke concealer gebruik jij?

7 Replies to “Stick concealer – Essence vs Hema”

 1. Ik houd sowieso niet zo van sticks, maar dit is wel een leuke vergelijking 🙂

  1. Nee, ik ook nooit zo. Deze twee hebben me in elk geval niet overtuigd.

 2. Ze werken toch allebei erg verschillend! Vervelend als je een droge huid met velletjes hebt, denk ik. Duidelijk! Ik heb een concealer van MAC en NYX.

 3. Ik heb die van Essence voor het echte grove maskeerwerk 😉 Bevalt op zich prima!

 4. Hele goede review zeg!
  De laatste die ik heb gehad was van Catrice, een concealer palette waar ik echt heel tevreden over was. Maar die is nu op. Ik heb nu nog een van Catrice liggen maar dat is gewoon zo’n los potje van Catrice (gaat lang mee!). Die dekt heel erg goed maar is ook wat stroever. Door hem deppend aan te brengen met mijn vinger is hij voor mijn ogen wel nog oké.

  Ik gebruik nu echter BB cream van TBS als concealer en verder helemaal niks. Deze is licht om te dragen, dekt niet volledig maar om de extreme roodheid bij acne weg te werken is hij voldoende.

  1. Ik heb die potjes van Catrice ook. Die gebruik ik voor het echt heftige werk. Hihihi. Onder mijn ogen gebruik ik er 1 van LA Girl als corrector. Dat spul is de bom.com!

 5. “Ik heb speciaal gewacht voor een moment met veel pukkels”, hahahaha, lekker droog! Leuk blog weer! xxx

Leave a Reply

*