Sportmode voor vollere vrouwen

Ik heb overgewicht, ik zit ongeveer 10 kilo boven mijn maximale gewicht volgens de BMI index en voor nu ben ik daar ok mee. Toch sport ik graag, niet alleen om af te vallen maar vooral omdat het gewoon lekker is. Maar wat trek je aan als je cellulitusbillen en mamaflap buikje bepaald niet in zo’n hardlooplegging kunnen?

Nope

In mijn geval begint alles met een fatsoenlijke sport bh. Laten we wel wezen. Niemand wil dr boobs om dr oren hebben vliegen. Het ziet er niet uit en bovendien doet het ook best een beetje pijn. Ik heb de mijne gewoon in een lingeriezaak gekocht. Hij heeft een kruisband aan de achterkant, plet en knijpt een beetje en zorgt dat er nauwelijks stuiter en slinger bewegingen kunnen. Nice.

Zoiets, maar dan met wat meer vetrandjes 🙂

Mijn volgende aankoop was een sporthemd en een shirt met mouwen. Dat hemd heeft ook weer een ingebouwde bh en heeft vochtafvoerende eigenschappen. Hij zit heel strak op de huid en dat is de bedoeling. Ik kocht hem gewoon bij de Lidl, die hebben soms dat soort dingen. Het shirt met de mouwen kocht ik van het merk INQ bij de Perry sport. Het zit iets losser en verbergt de probleem zones. Het is de buitenlaag als ik ga sporten in wat kouder weer. In warm weer laat ik deze soms achter. Dat buikje negeer ik dan maar gewoon.

sporthemd
sporthemd

De laatste stap is de broek. Ik weiger om zo’n strakke legging aan te trekken. Sorry, maar deze heupen kúnnen gewoon echt niet in zo’n ding. Ik zou me dood schamen. In plaats daarvan kies ik voor een broek van een vochtafvoerend materiaal met een bootcut model. Wijder aan de onderkant dus. Dat slankt af en voert net zo prima vocht af.

image_11411137-001_ess-regular-pantDe schoenen liet ik me trouwens aanmeten in een speciaal centrum voor hardloopschoenen in Zoetermeer. Ze lopen na een jaar nog steeds als een zonnetje en corrigeren mijn voetafwikkeling.

Maar we zijn er nog niet. Ook bij sporten horen accessoires! Denk aan een zweetbandje om je hoofd als je haren snel in je gezicht zitten, een armband voor je iPod, een speciale riem voor je flesje water of dat snazzy horloge dat je stappen bij houdt.

iPod-Nano-7G-Shocksock-Reflective-Sports-Armband-Black-20122012-1-p riem-5082153929

 

Wat draag jij als je gaat sporten?

Leave a Reply

*