Made in China: Real Techniques Bold Metal dupe

Ik moet toegeven dat ik een klein beetje een online shopping verslaving heb. E-bay, Amazon, en apps zoals Wish en AliExpress hebben zoveel leuke, maar vooral goedkope producten op beauty gebied. Sommige zijn duidelijk bedoeld als een kopie van een high end merk, andere zijn gewoon gadgets. Maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn bijna altijd Made in China. Onder het kopje “Made in China” lees je regelmatig een review van een van die producten. Vandaag: neppe Real Techniques Bold Metal kwasten.

Real Techniques Bold Metals dupe knock off fake Real Techniques Bold Metals dupe knock off fake

Nergens op de site staat dat deze kwasten échte Real Techniques zijn, maar als je kijkt naar de kleur, de vorm en de haren zie je meteen wat het is: een Real Techniques Bold Metals dupe!

Real Techniques Bold Metals dupe knock off fake

Ik bestelde deze kwasten via eBay en ging er mee aan de slag. Zouden het gewoon onbedrukte kwasten uit dezelfde fabriek zijn of zijn ze totaal anders? Laten we allereerst de kwasten individueel door nemen. Aan het einde lees je mijn oordeel.

 

Algemeen

Deze kwasten zijn heel duidelijk anders dan de échte Bold Metalskwasten die ik heb. Het handvat van deze voelt veel lichter, breekbaarder en als plastic. Bovendien is hij niet verzwaard. Daardoor ligt hij een stuk minder lekker in de hand en is hij uit balans. Hij is topzwaar. Een echt lichte hand is daardoor moeilijker. Bovendien zijn de randen van de steel veel scherper, waardoor hij je vingers een beetje snijdt.

vergelijk dupe met echte real technique bold metals

De kleur is ook niet identiek. De lak glanst minder en is niet exact een match met de originelen. Ook is het gebruikte haar in de kwast niet hetzelfde. De echte hebben duidelijk een hogere kwaliteit en zijn vaak ook anders gekleurd.

Real Techniques Bold Metals dupe – 100 Arched Powder

Real Techniques Bold Metals dupe 100 arched powder

Ik heb een broertje van deze kwast (de 303 Angeled Powder, uit de Essentials Collectie) thuis. Die lijkt hier erg op. Wat me wel opvalt is dat die haren rechter zijn. Deze lijken op een of andere manier een beetje gewafeld. Dat zie je vooral aan de ‘wortel’ van de kwast. Hij is wel lekker fluffy en heeft meer en dikkere haren dan mijn poederkwast van de Hema.

Real Techniques Bold Metals dupe 100 arched powder boven

Ik gebruik deze kwast graag. Het is een lekkere fluffy kwast met voldoende haartjes om product vast te houden. Nee, hij is niet zo goed en prettig als de echte… maar als ik de echte niet zou kennen, zou ik dit een prima kwast vinden.

De echte Real Techniques Bold Metal 100 Arched Powder kost €34,95 online, deze was $9,99 als deel van een set van 7.

Real Techniques Bold Metals Dupe – 101 Triangle Foundation

Real Techniques Bold Metals 101 triangle foundation

Deze ietwat bizarre kwast is niet mijn favoriet. Dat heeft niets te maken met of de dupe goed of slecht is. Het is omdat ik niet van platte foundation kwasten houd. Ze trekken bijna altijd strepen in je foundation en geven een onnatuurlijk masker effect.

Real Techniques Bold Metals 101 triangle foundation boven

Je ziet trouwens aan de foto’s ook al een beetje dat er wat losse haartjes aan de zijkant uitsteken. Dat is echt een kwaliteitsverschil. Zelfs mijn goedkopere, gewone Real Techniques hebben daar geen last van. Wat je trouwens ook leuk aan de foto hierboven kan zien, is de dichtere kern. Dat vind ik leuk om te zien. De kwast bestaat dus uit een lagere zijkant en komt samen in een hardere, langere kern. Knap nagemaakt.

De echte Real Techniques Bold Metals 101 triangle foundation kost €25,99, deze was $9,99 als onderdeel van een set van 7.

Real Techniques Bold Metals dupe – 200 Oval Shadow

Real Techniques Bold Metals dupe 200 oval

Deze kwast is te gebruiken als een manier om heel lichtjes een poeder of cream product neer te leggen op het ooglid, te blenden of om bijvoorbeeld concealer aan te brengen. Dat doet hij goed, maar wel wat hard. De haartjes voelen veel minder zacht dan de echte 200 Oval Shadow kwast. Hij is trouwens ook niet heel goed nagemaakt. De echte 200 is namelijk niet plat maar rond aan de bovenkant.

Real Techniques Bold Metals dupe 200 oval shadow

Ik vind deze kwast ook weer een beetje prikkelig en slecht afgewerkt. Er steken teveel losse haartjes uit. Ik heb de echte 200 en zou die absoluut verkiezen boven deze.

De echte Real Techniques Bold Metals 200 Oval Shadow kost €19,95, deze was $9,99 als onderdeel van een set van 7.

Real Techniques Bold Metals dupe – 201 Pointed Crease

Real Techniques Bold Metals dupe 201 pointed crease

Dit is echt geen dupe van de 201 te noemen. Het is inderdaad een klein kwastje, maar er zit geen punt aan. Het is eerder een uit de hand gelopen pencil kwast. Ik vond het ook moeilijk om nou te bepalen waar ik deze kwast voor kon gebruiken. Blenden doet ie niet echt lekker omdat hij geen punt heeft, product plaatsen kan secuurder met een platte kwast en voor werk onder je ogen is hij dan weer te groot.

Real Techniques Bold Metals dupe 201 pointed crease

Dit is een iets smallere en kleinere versie van de neppe 200, maar wat je er mee moet..? Geen idee.

De echte Real Techniques Bold Metals 201 Pointed Crease kost €16,95, deze was $9,99 als onderdeel van een set van 7.

Real Techniques Bold Metals dupe – 202 Angled Liner

Real Techniques Bold Metals dupe 202 angled liner

Wat een heerlijk fijn en klein kwastje. Deze heb ik zelfs al voordat ik de foto’s maakte in gebruik genomen. Ik draag maar heel zelden een eyeliner, maar voor wenkbrauwen is deze ook heel geschikt. Hij maakt mooie, dunne lijntjes. Als ik kijk naar foto’s van de echte 202, is deze in zijn haren wel wat langer. Bovendien is de hoek van de kwast wat flauwer dan bij het origineel. Daarom vind ik het geen exacte dupe. Hij lijkt er op met de steel, maar de kwast zelf is anders.

Real Techniques Bold Metals dupe 202 angled liner

Deze kwast vind ik heel moeilijk om af te kraken, want ik gebruik hem heel vaak. Als een dupe voor de kwaliteit van de echte Real Techniques moet je deze niet kopen. Hij is gewoon -los van zijn uiterlijk- een hele fijne kwast voor de wenkbrauwen. Voor een eyeliner zou ik hem niet gebruiken, omdat de haartjes daar te lang voor zijn.

De echte Real Techniques Bold Metals 202 Angled Liner kost €14,95, deze was $9,99 als onderdeel van een set van 7.

Real Techniques Bold Metals dupe – 300 Tapered Blush

Real Techniques Bold Metals dupe 300 Tapered Blush

Yes! Hier worden we blij van! Een lekker compact kwastje dat mijn poeder blush lekker op mijn appeltjes wangen aanbrengt. Hij is niet helemaal hetzelfde als de echte 300 (kleur van de haren bijvoorbeeld) maar hij komt heel goed in de buurt. Hij is net zo ‘tapered’ (taps toelopend in het Nederlands) als de echte en ook net zo zacht. Dit durf ik wel een échte dupe te noemen.

Real Techniques Bold Metals dupe 300 Tapered Blush boven

Zoals je ziet is hij een redelijk fluffy, maar met de platte kant kan je best redelijk grote delen bereiken. Met een beetje extra werk zou je er ook heel redelijk een poeder foundation mee kunnen aanbrengen.

De echte Real Techniques Bold Metals 300 Tapered Blush kost €32,95, deze was $9,99 als onderdeel van een set van 7.

Real Techniques Bold Metals dupe – 301 Flat Contour

Real Techniques Bold Metals dupe 301 flat contour

Ook van deze kwast ben ik fan! Hij is wat dikker dan mijn Zoeva – 108 Face Paint en is daarom heel geschikt om een aangebracht contour uit te buffen en blenden. Hij is lekker zacht op de huid en prikt niet.

Real Techniques Bold Metals dupe 301 flat contour boven

Echt flat (plat) kan je deze contour kwast niet meer noemen. De haren zijn inderdaad afgeplat, maar als je hem van boven bekijkt is het eerder een ovaal. Dat is een voor- en een nadeel. Want het maakt de kwast heel geschikt om foundation in te buffen. Maar het maakt hem voor écht scherp contouren ongeschikt. Ik hou niet van dat hele scherpe in een contour, dus ik vind het eigenlijk best zo.

De echte Real Techniques Bold Metals 301 Flat Contour kost €32,95, deze was $9,99 als onderdeel van een set van 7.

Conclusie

vergelijk 2

Eigenlijk zijn geen van de kwasten een exacte dupe voor de echte Real Techniques Bold Metals Collectie. Ze hebben een vormgeving die er erg op lijkt in kleur, maar geen van de dingen die de echte Bold Metals zo goed maken. De handvaten zijn minder glad en sterk, zijn niet verzwaard en voelen zwakker. De haren zijn van een andere -mindere- kwaliteit en zijn soms ronduit prikkelig. Ook de vorm waarin de haren van de kwast zijn geplaatst is vaak net iets anders. De foto hierboven laat dat goed zien. De linker en rechter zouden identiek moeten zijn, maar je ziet duidelijk verschil.

De echte Bold Metal liefhebber zal dus teleurgesteld zijn in deze dupes. Ze zien er een beetje hetzelfde uit, maar ze zijn heel anders. Als je de kwasten gaat waarderen als zichzelf en niet als dupe kan je ze waarschijnlijk wel waarderen. De 200 en 201 zijn niet zo geweldig, maar de rest is heel bruikbaar en lekker op de huid. Zeker voor de prijs heb je er een goeie koop aan. Omgerekend was de set €8,10 plus verzendkosten (1$). Als je deze hele set los zou kopen, zou je €178,65 (plus evt verzendkosten) kwijt zijn. Een flink verschil.

Wat denk jij? Ga jij voor de echte of de Real Techniques Bold Metals dupe?

One Reply to “Made in China: Real Techniques Bold Metal dupe”

  1. Hele goede vergelijking! De prijzen zijn heel verschillend, maar voor the real deal is dat het ook wel waard!

Leave a Reply

*