Fragrance Friday: Lancôme – Ô De l’orangerie

Een tijdje geleden kreeg ik van Douglas een klein testertje bij mijn aankoop. Op het papiertje stond alleen de cryptische omschrijving OOe – L’Organgerie. Het heeft me heel wat uurtjes zoekwerk (en even snuffelen bij Douglas) gekost, maar uiteindelijk ben ik er (denk ik) uit. Het is Ô De l’orangerie van Lancôme!!

O De L'Orangerie
O De L’Orangerie

De geur wordt door Lancôme omschreven als een eerbetoon aan oranjebloesem en is de opvolger van Lancômes beroemde (bestaat al sinds 1969) O de Lancôme.

“Ô de L’Orangerie nodigt uit tot een escapade in een wonderlijke tuin tijdens de eerste lentedagen. Een droom, een subtiel en fris water dat herinnert aan de mysterieuze geur van de kostbare oranjebloesem.

Frisse, knisperige Neroli-essence en verrukkelijke, honingzoete accenten van oranjebloesemextract.
Vervolgens de explosieve smaak van bergamot en sinaasappelschilletjes dat overgaat in een fris akkoord van kristalhelder water, afgerond door de zachte geur van jasmijnblaadjes. Tot slot het genot van warme houttonen en de ronde geur van benzoë.

Ô De L'Orangerie
Ô De L’Orangerie

Ik zal eerlijk zijn, voordat ik wist dat deze geur van Lancôme (een van mijn favoriete merken) was, vond ik het een hoofdpijn-luchtje. De sinaasappel is me iets te overheersend en die neroli maakt het juist weer té fris. Maar misschien is dat ook wel omdat ik deze geur in de “winter” ruik. Hij past helemaal niet bij dit seizoen. Het is een lente/zomer geur en vooral geschikt voor overdag. Het is wel een geur voor vrouwen, en niet zo voor meisjes. Zo fruitig is hij nou ook weer niet.

Top

De geur begint zonder enige twijfel met sinaasappel. Dat dat bloesem is geloof ik best, maar ik kan maar moeilijk het verschil ruiken tussen de vrucht en de bloesem. De neroli maakt het zo’n typische lenteachtige, frisse geur. Zoals je bijvoorbeeld ook wel ruikt in Davidoff – Cool Water.

Hart

Als die neroli een beetje wegtrekt komt er wat meer bloem in de geur. Dat zal dan die jasmijn zijn.

Basis

De basis is inderdaad houtig. Benzoë is gewoon een andere naam voor amber. Een ingrediënt dat een beetje harsig ruikt.

Ik ga deze geur opnieuw snuffelen in de lente. Nu past hij gewoon niet bij me.

Lancôme – Ô de l’orangerie is verkrijgbaar bij de parfumerie voor €47,24 voor 50 ml.

 

Leave a Reply

*