NYX Matte Lipstick – review en swatches

NYX Matte lipstick

Sinds NYX in Nederland verkrijgbaar is, kan ik mijn lippenstift hart ophalen aan de NYX Matte Lipstick. Deze twee kleurtjes zijn in korte tijd mijn absolute favoriet geworden.

NYX Matte lipstick
NYX Matte lipstick in Natural en Merlot

Ik heb de kleuren Merlot en Natural en samen vormen ze de ideale combi. Als ik een natuurlijke look wil, draag ik Natural en wil ik vampy, eyeliner en sexy dan draag ik Merlot. Ik hartje deze kleuren!

NYX zegt zelf over hun NYX Matte lipstick:

NYX Matte Lipsticks are highly pigmented richly formulated and long-wearing. The formula glides on smoothly and stays put with a non-drying matte finish.

NYX Matte lipstick

Gepigmenteerd, langhoudend, niet uitdrogende formule die makkelijk aanbrengt. Klikt geweldig toch?

Normaal vind ik matte lipsticks niets. Veel te uitdrogend, maar de NYX Matte Lipstick is dat helemaal niet. Hij brengt bovendien ook niet stroef aan. De verpakking is niet heel mooi trouwens, maar who cares? Met zo’n inhoud maakt me dat dus echt geen biet meer uit.

NYX Matte lipstick

De eerste kleur is Natural. Een oud roze kleur met uiteraard een matte finish. De kleur heeft een beetje een blauwige ondertoon, waardoor mijn tanden ook wat witter ogen. Ik combineer deze lippenstift vooral met een heftige ooglook, zodat mijn lippen niet afleiden van de ogen. Of natuurlijk als ik eens een dagje gewoon poeder/mascara/lipstick doe. De swatches op mijn lippen zie je onder aan dit artikel.

DSC09316

NYX Matte lipstick naturel

De andere NYX Matte lipstick kleur is Merlot, vermoemd naar de rode wijn druivensoort. En inderdaad: het is een hele mooie wijnrode kleur die meer naar paars dan oranje neigt. Om die reden vind ik hem ook niet te fel. Ik voel me juist heel zelfverzekerd en niet zo “kijk mij nou eens”.

NYX Matte lipstick Merlot

NYX Matte lipstick

NYX Matte lipstick merlot natural

Ik ben echt zo’n super mega fan van deze lippenstiften! Ik overweeg ernstig om er nog een paar kleurtjes bij te kopen. Terwijl ik echt al meer dan genoeg lipsticks heb… Lipstickaholics Anoniem iemand?

NYX Matte Lipstick is te koop bij Douglas voor €7,49.

Leave a Reply

*