Nivea – Double Effect Oogmake-up remover

Jaren geleden probeerde ik de oogmake-up remover van Nivea ook al eens. Ik was vergeten hoe goed ik deze vind, tot ik em laatst bij toeval (hij was gratis bij aankoop van iets anders) weer eens probeerde. Wow! Nu weet ik weer hoe het hoort!

Nivea - Double Effect Oogmake-up remover
Nivea – Double Effect Oogmake-up remover

 

Nivea belooft: Verwijdert zelfs extreem waterproof mascara en make-up effectief zonder wrijven, de verzorgende formule met twee fasen beschermt de wimpers en laat geen vettig laagje achter”.

Helemaal top dus! Precies wat ik zoek in een remover!

Nivea - Double Effect Oogmake-up remover
Nivea – Double Effect Oogmake-up remover

Om de remover echt even flink te testen trok ik mijn meest waterproof en long-lasting make-up uit de kast: 2B waterproof mascara, Maybelline Color Tattoo en de Essence long lasting eyeliner.

DSC02103 DSC02104

 

Allereerst schudde ik het flesje, zodat de twee lagen mooi met elkaar gemengd waren. Daarna deed ik het op een gewoon wattenschijfje.

Nivea - Double Effect Oogmake-up remover
Nivea – Double Effect Oogmake-up remover geschud

DSC02106

 

Omdat Nivea belooft dat wrijven niet nodig is, heb ik dat ook niet gedaan. Ik heb het schijfje op mijn oog geplaatst en het er ongeveer 15 seconden gehouden. Daarna heb ik het schijfje in één langzame beweging naar beneden bewogen en daarna onder mijn oog doorgeveegd. Dit is het resultaat.

Nivea - Double Effect Oogmake-up remover
Nivea – Double Effect Oogmake-up remover na 1x vegen
Nivea - Double Effect Oogmake-up remover
Nivea – Double Effect Oogmake-up remover na 1x vegen

Daarna heb ik nog een wattenschijfje genomen om te kijken hoeveel er nog was blijven zitten.

Nivea - Double Effect Oogmake-up remover
Nivea – Double Effect Oogmake-up remover na 2x vegen
Nivea - Double Effect Oogmake-up remover
Nivea – Double Effect Oogmake-up remover na 3x vegen

Snap je nu waarom ik zo enthousiast ben? 3x heen en weer bewegen en je bent klaar! Niets wrijven, niet boenen en ook belangrijk: geen branderig gevoel rond mijn ogen. Terwijl ik zelfs met de mildste reiningers dat nog heb!

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik eigenlijk nog niet eens zulke speciale dingen. Natuurlijk is de korenbloemolie wel leuk, maar de rest is heel basic. Misschien is dat het wel juist. Hoe meer exotische ingrediënten, hoe groter de kans dat je ergens op reageert.

Nivea - Double Effect Oogmake-up remover
Nivea – Double Effect Oogmake-up remover ingrediëntenlijst

Hoe dan ook. Tot op heden heb ik nog nooit een oogmake-up remover gevonden die zo makkelijk, zo goed mijn make-up verwijderde zonder daarbij mijn ogen te irriteren. Hulde aan Nivea!

Nivea – Double Effect Oogmake-up remover is te koop bij de drogist voor €5,95 voor 125 ml.

One Reply to “Nivea – Double Effect Oogmake-up remover”

  1. […] die ik vooral gebruik om mijn make-up te verwijderen. Voor mijn oogmake-up gebruik ik nog steeds de Nivea Double Effect remover, maar voor mijn huid dus de foam van Douglas. Het speciale tuutje maakt het schuim, dus je hoeft […]

Leave a Reply

*