Nieuwe Catrice producten voorjaar 2016 – review en swatches

catrice nieuwe collectie voorjaar 2016

Er zijn weer nieuwe Catrice producten voorjaar 2016! Het leukste moment van het (half) jaar is er weer. We moesten helaas afscheid nemen van een paar dingen, maar er zijn ook weer fantastische producten bij gekomen. Vandaag review ik twee nieuwe Ultimate Colour lipsticks, de nieuwe Blush artist shading palettes, het Allround Contouring Palette en drie kleuren van de nieuwe Glam Fusion Powder to Gel oogschaduws.

catrice nieuwe collectie voorjaar 2016 beauty blog catrice nieuwe collectie voorjaar 2016 beauty blog catrice nieuwe collectie voorjaar 2016

Naast deze producten zijn er ook nog nieuwe kleuren oogschaduwpalletjes, nagellak, en foundation/concealer toegevoegd. Om deze review nog een beetje binnen de perken te houden heb ik besloten die niet te reviewen. Wel wil ik op een later moment de Supreme Fusion lipsticks gaan reviewen. Zouden jullie dat leuk vinden?

Catrice Allround Contouring Palette

catrice Allround Contouring Palette beauty blog

Catrice springt eindelijk in op de cream contour trend met dit Allround Contouring Palette. Een warme en een koele contourkleur, twee matte concealer/highlighter en één met shimmer. Ik gebruik in verband met mijn vette huidje eigenlijk altijd een poeder contour, dus ik was heel benieuwd hoe dit zou uitpakken op mijn huid.

catrice Allround Contouring Palette beauty blog swatches

De swatches passen goed bij mijn bleke winterhuidje. Ik ben blij te zien dat het pallet in elk geval een optie bevat voor zowel dames met een koele als warme ondertoon. Ik gebruikte voor mijn gezicht de meest linker en de twee rechter kleuren.

catrice Allround Contouring Palette beauty blog swatches aangebracht

Hier zie je dat ik de donkere kleur onder mijn kaaklijn en jukbeenderen en langs mijn haarlijn aanbracht. Ook heb ik heel subtiel mijn kin en minder subtiel mijn neus gedaan. De matte highlight ging op mijn voorhoofd, langs de lippen en op de jukbeenderen. De glanzende kleur is op mijn neusbrug, boven de jukbeenderen en op het wenkbrauwbot aangebracht.

catrice Allround Contouring Palette beauty blog swatches uitgewerkt buffed

Hier heb ik alles uitgewerkt en in de huid gebuffed. Ik vond het effect van de contourkleur erg mooi. Op de foto zie je dat de lijn wat strakker is dan je van mij gewend bent, maar dat is natuurlijk ook de bedoeling met cream contour. Die lach die ik hier een beetje probeer te verbergen, komt door mijn neus. Die ziet er op de foto nog redelijk ok uit, maar in het echt was het heel fake. Meer geschikt voor een avondmake-up dan voor overdag.

Toch vond ik het Catrice Allround Contouring Palette geen slechte koop. Ik wil nog wat meer oefenen met dit product, maar het viel me zeker niet tegen. De cream is niet vettig en glijdt (zeker als ik afpoeder) niet rond op mijn huid. Helaas is hij abosluut ongeschikt als contour voor medium tot donkere huidjes. Maar dat is dan mijn mazzel: ik ben namelijk witter dan een A4-tje.

Het Catrice Allround Contouring Palette is te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor €3,99.

Catrice Ultimate Colour lipstick

catrice ultimate colour 430 Hot 'n Spicy review swatches beauty blog

catrice ultimate colour 450 Legend'Berry review swatches beauty blog

Mijn favoriete budget lipstick -ever- is de Catrice Ultimate Colour lipstick. Het pigment en de dekking en met name het draagcomfort zijn onverslaanbaar. Ik ben dus ook dolgelukkig met mijn twee toevoegingen bij de Catrice producten voorjaar 2016: 430 Hot ‘n Spicy en 450 Legend’Berry. Hot ‘n Spicy is een oranje rood, zoals hete pepers en Legend’Berry is juist een zwoele diepe paars. Twee kleuren die overigens medium en donkere huidjes zeker niet zullen misstaan!

catrice ultimate colour 430 Hot 'n Spicy review swatches beauty blog
430 Hot ‘n Spicy
catrice ultimate colour 450 Legend'Berry review swatches beauty blog
450 – Legend’Berry

Ik heb beslist niet de mooiste lippen ter wereld, laat staan dat ik van die skills heb waarmee je liplijntjes perfectioneert. Wat je hier ziet is gewoon zoals het uit de bullit wordt aangebracht. Geen speciale toestanden en gewoon ik zoals ik ben. De kleuren zijn zoals je ziet bepaald niet subtiel, maar daardoor des te gaver. Weer eens wat anders dan mauve en licht roze.

De Catrice Ultimate Colour lipsticks zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor €3,99.

Catrice Blush Artist Shading Palette

Catrice Blush Artist Shading Palette beauty blog review swatches
Catrice Blush Artist Shading Palette beauty blog review swatches

Deze palletjes zijn wat mij betreft de ster van de voorjaar 2016 lijn. Ik ben dan ook super happy met deze aanwinst. In totaal 9 prachtige kleuren van bronzer tot highlight en van peach tot diep roze. Woeiii.

Catrice Blush Artist Shading Palette beauty blog review swatches

De kwaliteit en pigmentatie van de kleuren loopt uiteen. De ene is boterzacht en de ander is juist een beetje talkerig en hard. Misschien is dat ook wel nodig, om voldoende variatie in de kleuren te houden.

catrice blush artist 010 BronzÉclat
010 BronzÉclat

De donker bruine roestkleur aan de linkerkant van dit pallet brengt ietsjes oneffen aan als ik hem swatch, maar werkt op de huid heel mooi. Geeft een fijne zomerse glow en blend als een zonnetje. De middelste en rechter kleur zijn allebei wat meer glitterig en functioneren op mijn huid meer als een highlighter.

catrice blush artist 020 CorAll I Need
020 CorAll I Need

De linker kleur in dit palletje heeft een flinke wow factor. Een beeldschone, diepe roze die ook weer fantastisch blend. De middelste kleur is een hele mooie rose goud met een hintje perzik en de rechter is een highlighter die op mijn huid zelfs nog wel als blush zou kunnen.

catrice blush artist 030 Rock´n´Rose
030 Rock´n´Rose

De beste van de drie palletjes is wat mij betreft Rock ‘n Rose. De kleuren staan het mooiste op mijn huid en zijn écht heel goed gepigmenteerd. Boterzacht en blenden ook weer geweldig! De highlighter is een tikkertje kruimelig, maar is wel erg mooi van kleur.

catrice blush aangebracht catrice blush artist aangebracht 2

Voor deze look gebruikte ik de linker -donkere- kleur van BronzÉclat, de middelste van CorAll I Need en de rechter highlighter van Rock´n´Rose. De blush tinten zijn geweldig, de highlighters ietsjes te glitterig en brokkelig. Maar dat maakt deze palletjes toch nog steeds een héél goeie koop.

Het Catrice Blush Artist Shading Palette is te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor €4,59 per stuk.

Catrice Glam Fusion Powder to Gel eyeshadow

Meh dacht ik. Nog meer suffe mono oogschaduws. Man wat zat ik er naast! Niets sufs aan deze epic gepigmenteerde oogschaduws. Boterzacht en prachtige kleuren die helemaal on trend zijn. In totaal zijn er 6 kleuren, waar ik je vandaag de (vind ik) mooiste drie van laat zien.

catrice glam fusion powder to gel eyeshadow review swatches beauty blog
Instaglam – #ashtag – Let‘s Go Browntown
catrice glam fusion swatch Instaglam - #ashtag - Let‘s Go Browntown
Instaglam – #ashtag – Let‘s Go Browntown

Ik heb de drie donkerste kleuren, naast deze zijn er nog 3 andere die wat meer licht roze en goud van tint zijn. Zo met mijn vinger aangebracht vind ik ze echt heel indrukwekkend. Ze zijn natuurlijk weinig subtiel en heftig glitterend. Maar dat is toch juist leuk? Zou je dit effect ook kunnen bereiken als je kwasten gebruikt?

Instaglam - #ashtag - Let‘s Go Browntown

Het pigment is nu iets minder, maar de glitter niet. Man dit sprankelt je ogen af! De kleuren blenden door hun gel-achtige structuur niet zo heel mooi met elkaar. Maar met wat werk kom je best een eind. Ik zou deze oogschaduw waarschijnlijk meer als een accentkleur op het ooglid gebruiken in combinatie met wat andere matte kleuren. Zo onderling vind ik het wel erg heftig.

De Catrice Glam Fusion Powder to Gel oogschaduw is te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor €3,99 per stuk.

Zo, dat was mijn selectie uit de nieuwe Catrice producten voorjaar 2016. Wat zijn jouw favorieten?

12 Replies to “Nieuwe Catrice producten voorjaar 2016 – review en swatches”

 1. Hier was ik al best wel benieuwd naar en heb het hier nog niet in de winkel zien liggen. Gaaf! Bedankt voor het laten zien 😀

  1. Als het goed is ligt het vanaf volgende week in alle filialen.

 2. Aaah yes, ik ga morgen ook gauw naar de winkel! Ik ben heel benieuwd, dit ziet er in ieder geval goed uit 🙂

  1. De blush palletjes zijn echt epic. Zeker proberen!

 3. Zelf ben ik niet zo weg van de lipsticks van het merk, maar deze oogschauduws vind ik dan wel erg prachtig <3

 4. Mooie foto’s Lisette! Oeh, die Blush Artist palettes zijn mooooi! xxx

 5. Ik was gister al opzoek hier in de winkels. Helaas ligt het er nog niet. Van de week nog maar is opzoek naar de blush palettes ♥

 6. Heel erg mooi!! Lijken me fijne producten ook voor een nude look, prachtig!

 7. […] poeders heel mooi uit. Ze hebben geen product om over te haperen zeg maar. Hierboven zie je de nieuwe Catrice blushes bijvoorbeeld er […]

 8. Fijne review! ♥ de lipsticks en de paletjes. Ik was al erg benieuwd hoe hij zou staan op huidjes ‘die lichter zijn dan aan a4tje’ haha.

  1. bij dezen, hihihih. Huidige (badum tsss) status: transparant

 9. Ik vind de blush palettes en mono oogschaduws er echt geweldig uitzien!
  x

Leave a Reply

*