Neppe blogger beauty: fotobewerking

Ik ben een blogger over onder andere beauty. Een tijdje geleden begon ik te werken met software om mijn foto’s na te bewerken. Mijn foto’s komen namelijk soms nét een tikkie te donker, onscherp of met de verkeerde witbalans uit. Maar man wat kan je ver gaan met die software. Vandaag wil ik jullie laten zien hoe ik mijn foto’s normaal nabewerk, maar ook hoe ver je er mee kan gaan. Ik gebruik daarvoor twee (gratis) bewerkingsprogramma’s: Pixlr en Picmonkey. Laten we beginnen met de originele foto.

Onbewerkte foto
Onbewerkte foto

Dit is de foto zoals mijn camera hem maakte. Ik stond voor het raam, zoomde mijn camera tot 50 mm en klikte. Zoals je ziet is hij een beetje grauwig en in het echt is mijn huid ook een ander kleurtje. Dat corrigeer ik in picmonkey. Ik selecteer daar in het menu “colors” de neutral picker en klik op mijn oogwit. Daarmee vertel ik de software wat in deze foto wit is. Aan de hand daarvan corrigeert picmonkey de overige kleuren zodat dat punt altijd een pure wit is. Gevolg: mijn huid krijgt een meer realistische tint. Vervolgens schuif ik onder het menuutje ‘exposure’ nog wat met de brightness, highlights en shadow, zodat de foto wat verfrist. De foto hieronder is het resultaat.

hema bronzer
Picmonkey: huidskleur gecorrigeert en foto opgefrist

Maar zoals je misschien kan zien ben ik 31 maar heb ik nog steeds af en toe een pukkel. Zie voorbeeld 1 bij mijn neus. Bovendien heb je met je 31e en een jong kind chronisch donkere wallen en ook beginnende rimpeltjes. Maar met Pixlr hoeft dat niet. Met de Heal-tool onder het Fast menu veeg ik de jaren zo van m’n gezicht af. Poef!

rimpel

De huid onder mijn ogen is gladder en de rimpeltjes zijn weg. Maar waarom zou ik daar stoppen? Dat lachje van mij maakt mooi wel een rimpel! Weg er mee.

rimpel 2

Wisten jullie dat alle mensen porien hebben? Ja. Waarom hebben de mensen in magazines die dan nooit? Precies… Die moet je wegpoetsen. En dus gebruik ik in Pixlr onder het menu Refine de Smooth tool. En weg is die textuur! Hiermee maak ik trouwens ook de hele kleur van mijn huid egaler.

huid

Nu schakelen weer over naar Pixlr, maar nu het kopje Touch up. Ik vind de kleur van mijn lipstick namelijk niet helemaal top. En door dat oplichten van de foto ben ik een tikkie bleek geworden. Een beetje frissere kleur onder mijn wenkbrauwen zou trouwens ook wat van die vermoeide blik oplossen. Misschien moet ik sowieso maar wat aan de vorm van die wenkbrauwen doen? Klik!

cosmetica

Oh trouwens, ik weeg ook een beetje teveel. Lossen we ook zo op! Pixlr heeft namelijk een Weightloss knop.

dunner

En daar heb je het. Ze lijkt op mij. Maar ze is het beslist niet.

PicMonkey Collage

Dit soort vreemde bewerkingen doe ik overigens nooit voor mijn gewone blogposts. Hele storende pukkeltjes wil ik misschien nog wel eens wegwerken als het een artikel over mascara is. Maar bij een artikel over foundation wil je toch juist zien hoe de foundation zich over een pukkel gedraagt?! Nee, dit gaat me echt te ver.PicMonkey Collage echt

De foto hierboven is het maximale aan bewerkingen dat je van mij kan verwachten. Dat ben ik. En ik ben nou eenmaal een mens met fouten.

Medebloggers: hoe bewerken jullie je foto’s?

 

2 Replies to “Neppe blogger beauty: fotobewerking”

  1. Erg jAmmerzoden dat er wel mensen erg ver gaan in het bewerken van foto’s. Het enige wat ik aanpas is het witbalans en af en toe nog wat verscherpen. That’s it! Verder geen poespas. We zijn toch allemaal mensen met eigen onzuiverheden?

    1. Absoluut! Ik probeer alleen de foto zo te krijgen dat hij de werkelijkheid zo goed mogelijk weergeeft en natuurlijk ook luek is om naar te kijken. Hopelijk waarderen mijn lezers dat ook!

Leave a Reply

*