Nail art tutorial – sneeuw

Vandaag heb ik voor jullie een nail art tutorial: een sneeuwpop. Simpel, maar met het huidige winterweer (in Noord-Nederland in elk geval) heel toepasselijk.

Voor deze nail art heb je de volgende dingen nodig:

  •  een ijsblauwe nagellak. Ik gebruikte Essence Colour & Go 127 – I love Bad Boys
  • Een pigmentpoeder. Ik gebruikte Essence Pigments 10 – Fairy Dust
  • Witte acrylverf. Ik gebruikte Magnetic Acrylic Nail Art Paint – 123001 – White
  • Zwarte, rode en oranje acrylverf. Ik gebruikte Reeves acrylic in Orange, Crimson en Mars Black
  • Een satéprikker
benodigdheden
benodigdheden sneeuwpop nail art

Stap 1: de basiskleur

Als eerste kies je de achtergrondkleur. Ik koos voor een ijsblauwe tint, omdat ik dat wel bij het thema vond passen. Maar je kan het natuurlijk ook op een andere kleur maken. Om te zorgen dat je nagels straks bij het verwijderen hun eigen kleur weer terugkrijgen, gebruik je natuurlijk een base coat.

DSC01806

Stap 2: pigmentpoeder

Strooi vanaf een hoogte van ongeveer 5 cm. een klein beetje pigmentpoeder over de helft van je nagel. Breng het alleen aan op het gedeelte bij de nagelriem. Straks gaat dit het effect van sneeuw geven. Zoals je ziet is de nagel nu ook al super cool, maar wij gaan nu aan het echte nail art stuk beginnen.

DSC01810

Stap 3: sneeuwpop – lijfje

Neem nu een druppeltje witte acrylverf op een papiertje of op aluminiumfolie. Neem de dikke, platte achterkant van de satéprikker en maak 3 bolletjes boven elkaar. Door eerst 1 stip op de nagel te zetten en daarna met roterende bewegingen de stip steeds breder te maken, krijg je het meest gelijkmatige effect. Door de verf hoog en korrelig op te bouwen, krijg je een getextureerd, 3D-effect.

DSC01814 DSC01818

Stap 4: sneeuwpop – gezicht en aankleding

Een sneeuwpop is niet af zonder wortelneus, kolen ogen en een sjaal. Daarom nemen we nu de rode, oranje en zwarte acrylverf en de puntige, dunne kant van de satéprikker. Hier kan je heel fijntjes mee tekenen. Neem eerst de lichtste kleur (oranje) zodat de kleuren zo helder mogelijk blijven.

DSC01823

Stap 5: topcoat en verzorging

Als laatste breng je natuurlijk een topcoat aan over de nagel. Als die droog is gebruik je nagelriemolie en een handcrème om je handen nog eventjes wat extra te verzorgen.

Maak jij wel eens nail art en heb je deze sneeuwpop ook geprobeerd?

Leave a Reply

*