Nagelriemen bijhouden

Sinds ik vorig jaar ben opgehouden met nagelbijten, let ik beter op de verzorging van mijn nagelriemen. Ze hebben de neiging snel droog te worden en te barsten. Ze groeien ook een flink eind over de nagels, waardoor ik ze af en toe een beetje bij moet knippen. Vandaag leer ik je hoe je zelf, thuis je nagelriemen kan verzorgen.

Voor
Voor: droge nagelriemen met veel schilfertjes op mijn nagels

 

Stap 1: cuticle remover

Cuticle Remover
Cuticle Remover

Deze stap is vooral handig als je nagelriemen vast zitten aan de nagelplaat. Als je deze stap overslaat loop je het risico dat je jezelf bezeert als je stap 2 gaat doen. Als je geen cuticle remover hebt, kan je ook een olie of dikke handcrème gebruiken.

Stap 2: Terugduwen en losmaken

Nagelriemen  teruggeduwd
Nagelriemen teruggeduwd

Neem een rozenhoutje of een cuticle pusher en beweeg deze over de nagelplaat zodat je de nageriemen naar achteren duwt. Hierbij zie je soms ook witte schilfertjes loskomen. Die veeg je straks gewoon weg als je de cuticle remover wegveegt. Duw trouwens niet te hard door naar achteren, gewoon zachtjes is genoeg.

Stap 3: Nagelplaat schoonmaken

Nagels schoongemaakt en de rommel onder mijn nagelriem vandaan
Nagels schoongemaakt en de rommel onder mijn nagelriem vandaan

Als eerste verwijder je de cuticle remover. Nu neem je het rozenhoutje of de pusher en ga je langs je nagelriemen. Je haalt dus de oude huidcellen weg. Ga ook even onder de nagelriem door, zodat daar geen oud vuil onder gaat zitten.

Stap 4: Bijknippen.

Mijn nagelriemen zijn te lang. Omdat ze zo’n eind met mijn nagels meegroeien rekken ze als het ware uit. Als ze dan losschieten scheuren ze uit tot zo’n super nare nijnagel. Om dat te voorkomen knip ik ze een klein beetje bij. Niet in de levende huid, maar alleen het dode vel. Hieronder zie je wat een verschil dat kan maken.

DSC04315
Voor bijknippen (en verzorgen)
DSC04320
Na bijknippen

 

Stap 5: Verzorgen

Na
Het eindresultaat

Een hele belangrijke is natuurlijk de verzorging. Ik gebruik altijd de nagelriemolie van Young Nails. Ik masseer deze olie lekker in mijn nagelriemen en gebruik daarna nog een handcrème.

Hoe verzorg jij je nagelriemen?

PS: Vergeet je niet mee te doen aan mijn winactie?

One Reply to “Nagelriemen bijhouden”

  1. Fijne tips!

Leave a Reply

*