Miss Sporty So Clear 4 Anti-blemish actions Pressed Powder

Zoals jullie weten heb ik soms wat last van pukkeltjes en onzuiverheden. Natuurlijk wil ik die graag zo snel mogelijk weer weg hebben, maar ook voorkomen. Om die reden leek de Pressed Powder van de So Clear-lijn van Miss Sporty me wel een goed idee.

Op de verpakking staat dat dit poeder op 4 verschillende manieren tegen “blemishes” werkt. Anti-pukkel dus.

  1. het absorbeert overbodige olie van de huid zodat je een matte finish hebt
  2. het helpt de huid op te klaren en minimaliseert de zichtbaarheid van pukkels en onzuiverheden
  3. het bevat een natuurlijk verzachtend ingredient waarvan bekend is dat het de huid verzorgt
  4. bevat een mineralen complex dat de controle over glans verbetert
 En bovendien tot wel 7 uur een gezond uitziende huid.
De verpakking bevat 9,4 gram product in een klein plastic doosje met een spiegeltje, en een sponsapplicator die ik meteen weggooide. Het product voelt best fijn op mijn huid, irriteert niet en matteert inderdaad. Helaas is de kleur 001 – Transparant die ik kocht… niet transparant. In de winter kan hij prima, maar nu in de zomer licht het de kleur van mijn foundation flink op. Met als gevolg dat mijn hoofd licht geeft vergeleken bij de rest van mijn lichaam. Hij ligt de komende paar maanden dus nog even in de kast. Geen probleem, want het poeder is tot wel 30 maanden goed!
Helaas vermeldt Miss Sporty de ingrediënten niet op de verpakking, dus ik kan niet nagaan wat dat mineralen complex of het natuurlijke verzachtende ingrediënt is. Maar als ik eerlijk ben, denk ik dat  het best eens gewoon talkpoeder kan zijn. En dat geeft niets. Want dit is een heel goedkoop product, waar ik verder ook geen hoge verwachtingen van had. Ook de houdbaarheid komt niet eens in de buurt van 7 uur. Zeker in de warme zomermaanden haal ik er maximaal 2 uur uit. Daarna moet ik het opnieuw aanbrengen. Ook zijn mijn pukkels er niet meer of minder van geworden. Maar ze zijn inderdaad wel minder zichtbaar, door de pigmenten in het poeder.
Miss Sporty So Clear Pressed Powder is verkijgbaar bij de drogist voor €3,99.

Leave a Reply

*