Miss Sporty Mission Correction foundation – review, swatch en full face

Miss Sporty Mission Correction foundation

Miss Sporty Mission Correction foundation neemt flink wat hooi op de vork. Het zou een primer, concealer en foundation in één zijn. Dat soort beloftes bij een budgetmerk vallen vaak tegen. Maar hey… wie niet waagt wie niet wint, toch? Lees snel mee om te zien of het Miss Sporty lukt.

Miss Sporty Mission Correction Foundation

Miss Sporty zegt zelf over hun Mission Correction foundation:

Mission Correction Multi-Action Foundation – All in one Foundation: Concealer, Foundation & Highlighter.
  • Lightweight formula for an undetectable correction.
  • Second skin effect for an all day long comfort.
  • Perfecting formula that leaves the skin soft, fresh and flawless.

Lichtgewicht, tweede huid, fris en foutloos… Juist. Nou dat beloofd in elk geval heel wat.

Miss Sporty Mission Correction foundation

Hoewel het natuurlijk om de inhoud gaat, wil ik toch even wat over de verpakking kwijt. Wat een goedkoop ding zeg! het voelt krakkemikkig. De dop valt er af en ik denk dat dit pompje ook heel snel kapot gaat. Die print is trouwens ook goedkoop erop gedrukt. Ik denk dat het flesje heel snel slijt. Jammer, want zoiets draagt toch bij aan hoe ‘graag’ je iets pakt.

Miss Sporty Mission Correction foundation

Als ik kijk naar de ingrediënten, is dit ook beslist niet geschikt voor alle huidtypes. Er zit namelijk minerale olie in. Een olie die niet wordt opgenomen en de huid alleen maar afsluit. De Miss Sporty Mission Correction foundation komt in mijn geval dus ook met extra, gratis pukkels.

Ingredients: Aqua, Paraffinum Liquidum, Propylene Glycol, Glycerin, Stearic Acid, Magnesium Aluminum Silicate, Talc, Isostearic Acid, Isopropyl Isostearate, Triethanolamine, Cetyl Alcohol, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Methylparaben, Propylparaben, Parfum, Disodium EDTA, Mica, Ethylparaben, Silica, Phospholipids, Hydroxycitronellal, Coumarin, Benzyl Salicylate, Linalool, Amyl Cinnamal, Citronellol, Limonene, Alpha-Isomethyl, Ionone, Radish Root Ferment Filtrate, Benzyl Benzoate, Geraniol, Sapphire Powder, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Retinyl Palmitate,

May contain+/- Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

Er zit ook glycerine (het primer deel van deze foundation), talk (matterend) en kleine hoeveelheden van stoffen die een soort UV-filtertje maken. Wat mij vooral opvalt: saffierpoeder en gefilterde, gefermenteerde radijswortel. Wut? Na wat lezen blijkt de radijswortel een soort nieuwerwets anti-aging middeltje te zijn en saffierpoeder om een product transparant te houden. Weet je dat ook weer.

Miss Sporty Mission Correction foundation

Ik koos voor de kleur 003 Medium, omdat mijn huid vrij gelig is en Ivory en Light allebei erg veel roze in de kleur hadden. Bovendien is mijn zomerkleurtje nog niet helemaal weg. Medium is voor nu prima.

Miss Sporty Mission Correction foundation

Ik bracht het product eerst even op mijn hand aan, om zeker te weten dat ik niet allergisch zou reageren en om de kleur te laten zien op mijn eigen huidskleur. Zoals je ziet komt het goed dicht bij elkaar.

Miss Sporty Mission Correction foundation

En uitgesmeerd ziet het er ook best goed uit. Kleine oneffenheden worden weggewerkt en mijn huid is een tikkie matter. Toch is er een probleem. Je ziet het op deze foto al een heel klein beetje ontstaan links van mijn wijsvingerknokkel. Deze foundation oxideert als een malle! Nee serieus. Je ziet echt een oranje, scherpe lijn ontstaan binnen 2 minuten. Wat eerst een perfecte match was, is veranderd in een totale FAIL.

Miss Sporty Mission Correction Foundation

Deze foto maakte ik toen het net aan het gebeuren was. Je ziet dat mijn kaak al een beetje oranje begint te worden.

Miss Sporty Mission Correction Foundation

Vooral op droge plekjes, zoals de velletjes rond genezende pukkeltjes moeten het ontgelden. Op mijn kin en wang zie je dat beter. Het is gewoon niet egaal.

Als je me vraagt of de Miss Sporty Mission Correction Foundation een primer is, vind ik van niet. Hij vult geen poriën of rimpeltjes op en de foundation zelf blijft vlekkerig. Een concealer is het ook niet. Grote oneffenheden zoals pigmentvlekken, pukkels of roodheid wordt niet weggewerkt. Dan blijft alleen foundation over. Ik verlang van mijn foundation dat hij matteert, gelijkmatig dekt en kleurt echt is. Alleen dat matteren lukt een beetje. De rest is eigenlijk gewoon niet haalbaar met de Miss Sporty Mission Correction Foundation. Jammer.

Als ik op internet verder kijk zie ik dat ook anderen dit probleem hebben gehad. Het ligt dus helaas niet aan mij. Sorry Miss Sporty, maar dit product krijgt van mij een onvoldoende.

Miss Sporty Mission Correction Foundation is te koop bij de drogist voor €4,99.

Leave a Reply

*