Mijn foundation routine

Vandaag wil ik jullie vertellen over mijn foundation routine. Helaas is mijn huidje niet zonder roodheid, pukkeltjes en kleine littekens. Daarom besteed ik veel aandacht aan het netjes maken van mijn huid. Welke producten, kwasten en technieken gebruik ik? Lees verder!

20131029_125011
Mijn gezicht zonder make-up
20131029_124754
Bourjois – Happy Light matterend serum
Urban Decay – Primer Potion
Catrice – Prime & Fine

Primers

Ik gebruik maar liefst 3 primers voordat ik überhaupt begin met make-up. Dat lijkt veel, maar ze hebben elk hun eigen nut. De eerste primer (Catrice Prime & Fine) gebruik ik om mijn poriën wat minder zichtbaar te maken en om pukkeltjes een gladdere textuur te geven. De tweede primer (Bourjois – Happy Light matterend serum) gebruik ik om de natuurlijke glans van mijn huid wat weg te nemen en om ietsjes kleur te corrigeren. De licht oranje kleur haalt donkere, paars/blauwe tonen uit de huid. Als laatste gebruik ik op en om mijn ogen een primer (Urban Decay – Primer Potion). Deze heeft een licht tintje, waardoor de adertjes en donkere wallen rond mijn ogen minder zichtbaar zijn.

20131029_125827-1
Mijn gezicht met primers
20131029_132519
MAC – Studio Sculpt
Catrice – Camouflage Cream
Collection – Lasting Perfection
Real Techniques – Deluxe crease brush en Stipling brush

Concealer en foundation

Na alle primers neem ik mijn Catrice – Caouflage Cream  op mijn Real Techniques – Deluxe Crease Brush en maak ik op mijn onzuiverheden een stempelende / stippelende beweging. Ik smeer dus niet. Hiermee buff ik het product dus in mijn huid, waardoor het langer blijft zitten. Met wat er over is op mijn kwast ga ik over de gebieden die wat roder zijn, zoals rond mijn neus. Daarna neem ik een beetje MAC – Studio Sculpt foundation op mijn hand en vervolgens op de Real Techniques – Stipling Brush. Ik maak kleine ronddraaiende begingen en stippelende bewegingen om de foundation echt in mijn huid te werken. Als laatste breng ik wat Collection – Lasting Perfection concealer aan onder mijn ogen om mijn donkere kringen weg te werken. Ik maak tappende bewegingen met mijn ringvinger om de concealer langzaam te blenden.

20131029_125827
Mijn gezicht met foundation en concealer
20131029_124927
Catrice – Bronzing Powder
Rimmel – Stay Matte Pressed Powder
Sleek – Blush – Rose Gold

Afpoederen, bronzer en blush

Als laatste neem ik een grote, fluffy kwast en breng ik het Rimmel – Stay Matte poeder aan over mijn hele gezicht. Door dit te doen, blijft de foundation langer en mooier op mijn gezicht. Bovendien neemt dit poeder ook wat van de olie op van je gezicht, zodat je niet zo gaat glanzen. Door alle foundation en concealer maak je je gezicht wat vlak. Daarom gebruik ik een blush en bronzer, om wat leven terug te brengen in mijn gezicht. Ik contour mijn wangen, kin en neus met de Catrice – Bronzing Powder en breng het ook langs mijn haarlijn aan. Als laatste gebruik ik een blush. Vandaag koos ik voor een blush van Sleek in Rose Gold (die ik kreeg ik de exchange met Hantastic)

20131029_130133
Afgepoederd, bronzer en blush

Eindresultaat

Deze routine doe ik bijna elke dag hetzelfde. Als het zomer is gebruik ik vaak een andere (kleur, formule) foundation en een bijpassende concealer. De blush stem ik ook af op de look die ik plan voor die dag. Daarna kan ik verder doen waar ik zin in heb. Vandaag deed ik een basic look met een gouden oogschaduw, zwarte eyeliner en een Catrice – Ultimate Shine Gel Colour lippenstift.

20131029_130625
Eindresultaat. Hier heb ik de rest van mijn make-up ook gedaan

Dat knapt toch best op, vind je niet? Wat is jouw standaard routine ‘s ochtends? Welke producten gebruik jij? Laat het me weten in de comments!

One Reply to “Mijn foundation routine”

  1. […] doe mijn foundation eerst. Die routine heb ik al eens eerder in deze post beschreven, dus dat doe ik niet nog een keer. In het kort doe ik […]

Leave a Reply

*