Maybelline Blushed Nudes oogschaduwpalette – review, swatches en look

Maybelline blushed nudes oogschaduw palette review swatches beautyblog pallet pallette palette

Eindelijk komen de grotere drogisterij merken ook met leuke oogschaduwpalletjes. Na de het eerste Maybelline The Nudes pallet is er nu het Maybelline Blushed Nudes. De gewone Nudes zijn meer warme bruin tinten, maar de Blushed Nudes zijn allemaal op roze gebaseerd. Erg mooi en passend bij het aankomende voorjaar!

Maybelline blushed nudes oogschaduw palette review swatches beautyblog pallet pallette palette Maybelline blushed nudes oogschaduw palette review swatches beautyblog pallet pallette palette Maybelline blushed nudes oogschaduw palette3

Dit zegt het bedrijf zelf over het Maybelline Blushed Nudes pallet:

Maybelline The Nudes Palette is het nieuwe oogschaduw palette van Maybelline. Met dit palette kan je de mooiste looks creëren door de verschillende kleurnuances. Diepte creër je door de donkere tinten te gebruiken. Met de lichte tinten kan je jouw ogen oplichten. Ook kan je de kleuren gebruiken op je wenkbrauwen en jukbeenderen.

Blijkbaar heeft Maybelline ook onwijs goed nagedacht over de indeling van de kleuren. Ze zijn namelijk allemaal te gebruiken als duo, trio en quatro. Op de achterzijde leggen ze dat uit:

Maybelline blushed nudes oogschaduw palette review swatches beautyblog pallet pallette palette achterzijde

Je kan de kleuren, die in het Maybelline Blushed Nudes pallet zitten als tweetal naast elkaar, gebruiken waarbij de linker steeds de highlighter is. De oogschaduws kunnen ook als drietal. Daarbij is de rechter kleur voor op het ooglid en de middelste in de arcadeboog. Als je ze als een quad gebruikt gaan de bovenste 2 en de onderste 2 samen. Dan is linksboven een highlighter, rechtsboven op het ooglid. Links onder is de transitiekleur en rechts onder is de arcadeboogkleur. Heel slim en vooral makkelijk!

Maybelline blushed nudes oogschaduw palette review swatches beautyblog pallet pallette palette

De kleuren zijn allemaal glanzend, shimmer of glitter. Hoe Maybelline het voor zich ziet die kleuren in de wenkbrauwen te gebruiken, snap ik niet helemaal. Toch zijn de kleuren echt heel mooi. En ook buiten de manier waarop Maybelline het bedoelde goed te combineren.

Maybelline blushed nudes oogschaduw palette3

Maybelline blushed nudes oogschaduw palette review swatches beautyblog pallet pallette palette

Het bijgeleverde sponsje/kwastje gebruik ik natuurlijk niet. Maar het is toch fijn dat ze het meeleveren. Veel dames gebruiken ze namelijk wel gewoon. Ik maakte deze swatches met mijn vingers zonder primer.

Maybelline blushed nudes oogschaduw palette review swatches beautyblog pallet pallette palette
Bovenste rij

Op mijn witte huidje zie je die lichte kleuren natuurlijk niet zo heel goed. Straks in de zomer ga je ze wel weer zien en geven ze mijn ogen een mooie glow. Helaas hebben de kleuren in het Maybelline Blushed Nudes palette geen naam gekregen, dus nummer ik ze van links naar rechts, 1 t/m 6.

1 is een gebroken witte shimmer, vooral erg handig voor op het wenkbrauwbot. Geen bijzondere kleur, elk pallet heeft wel zo’n kleur.

2 is een licht roze tint die ergens tussen glans en shimmer zit. Omdat het geen losse deeltjes bevat zou ik het meer een super glans noemen.

3 is een heel licht groene, bijna grijze kleur. Geen kleur die ik erg snel zou dragen bij mijn bruin/groene ogen. Misschien mooier op donkere huidjes?

4 is een licht glanzende licht roze. Momenteel heel slecht te zien op mijn huid, maar straks waarschijnlijk heel vrolijk en zomers.

5 is mijn favoriet in deze rij. Dit is het soort transitiekleur dat ik graag gebruik als ik een wat koelere ooglook maak. Het is een oud roze kleur met maar weinig glans, maar zeker niet mat.

6 is een erg mooie grijs/bruin/roze tint. Ik vind het erg moeilijk om deze kleur een naam te geven. Ik denk ook dat de ondertoon van je huid veel invloed zal hebben op hoe deze kleur uitpakt. Door de gele ondertoon van mijn huid is hij bij mij erg bruin. Mooie kleur voor in de arcadeboog op makkelijke dagen.

Maybelline blushed nudes oogschaduw palette review swatches beautyblog pallet pallette palette
Onderste rij

De onderste rij van het Maybelline Blushed Nudes pallet heeft de meest gepigmenteerde en donkere kleuren. Hier zitten gewoon geen missers bij. Heel bijzonder voor een drogisterij merk. We nummeren weer 1 t/m 6 van links naar rechts.

1 is een echte bronskleur met geelgouden shimmer. Pakt op mijn huid meer oranje uit, maar op huidjes met een roze ondertoon waarschijnlijk iets meer rosé.

2 is een beetje een taupe bruin. Een bruin met veel grijs in elk geval. Helaas bevat de kleur ook shimmer, waardoor ik hem niet kan gebruiken op mijn wenkbrauwen. Anders was hij daar misschien wel geschikt voor geweest.

3 is een lichtere variant van nummer 2 uit deze rij. Ze zouden ook mooi bij elkaar staan. Een licht grijs met bruine tinten die door de gele ondertoon ook nu weer bruiner uitpakt dan op roze ondertonen.

4 is een donker groen die ook weer naar grijs neigt. Ook leuk met nummer 3 uit de bovenste rij. Op mijn huid pakt hij erg taupe uit.

5: yep… ik ben weer verliefd. Dit soort diep oudroze met een tikkie oranje vind ik altijd zulke mooie kleuren. Ik gebruik ze ook vaak als transitiekleur bij donkere smokey eyes.

6 is de donkerste kleur uit het pallet. Het is een donker bruin met bordeaux ondertonen en gouden gllitter. Super gaaf om een donkere smokey look te maken of om een klein accentje bij de wimperrand mee te zetten.

Maybelline blushed nudes oogschaduw palette review swatches beautyblog pallet pallette palette

Maybelline blushed nudes oogschaduw palette review swatches beautyblog pallet pallette palette

Voor deze look gebruikte ik (eigenwijs) van de bovenste rij de kleuren 1 (binnenste ooghoek en wenkbrauwbot) en 5 (bewegend ooglid en onder mijn oog) en van de onderste rij een mix van 1 en 5 in de arcadeboog. Als laatste plakte ik een plakbandje tegen mijn oog en nam ik nummer 6 om een soort vervaagde wing richting de arcadeboog te maken. Ik zette deze kleur ook onder mijn oog en vervaagde deze richting de binnenste ooghoek met een pencil brush. Het resultaat vind ik erg mooi, goed geblend en ook nog steeds mooi gepigmenteerd. Ik hoefde ook niet twee keer een kleur op te pikken. Om em trouwens lekker stoer te maken, droeg ik er ook Mon Jules lipstick bij.

mon jules full face L'Oreal Color Riche matte lipstick beauty blog review swatches mon jules

Ik kan je dit palletje van harte aanraden. De kleuren zijn geschikt voor allerlei huidskleuren en maken samen allerlei verschillende type looks. Het pigment is goed, met name van de onderste rij en houdt gewoon een uur of 8 op mijn ogen, zonder hulp van primers.

Het Maybelline blushed nudes oogschaduw palette is te koop bij de drogist voor €15,99.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Maybelline Blushed Nudes oogschaduw palette
Author Rating
41star1star1star1stargray

Leave a Reply

*