Maybelline Instant Age Rewind foundation

Maybelline Instant Age Rewind foundation review swatches beauty blog

Als er ooit een foundation (en concealer) was die niet van de Nederlandse markt had moeten gaan was het Maybelline Instant Age Rewind. Toen ik deze foundation plotseling aantrof in de Action was ik er dus ook als de kippen bij. Die ging mee in het mandje. Je kan wel raden dat ik deze foundation echt ge-wel-dig vind.

Maybelline Instant Age Rewind foundation review swatches beauty blog Maybelline Instant Age Rewind foundation review swatches beauty blog

Zoals je aan de verpakking kan zien, is deze afkomstig uit Duitsland. Daar is deze namelijk nog steeds ‘gewoon’ te koop. Ik heb hier trouwens de ‘the lifter’ versie te pakken. Er bestaat ook een firming versie en een eraser (met een sponstip, net als de concealer). De eraser kende ik, maar de lifter niet. Tijd om te testen dus!

Maybelline Instant Age Rewind foundation review swatches beauty blog

De verpakking is erg goedkoop gemaakt. Het is een plastic fles met een plastic dop. Je ziet de kleur er goed doorheen, maar erg chique op je kaptafel is hij niet. Functie over vorm blijkbaar?

Maybelline Instant Age Rewind foundation review swatches beauty blog

Wat ik wel een 100% pluspunt vind, is het pompje. Ik heb een pesthekel aan tubes of -nog erger- harde flessen met zo’n brede opening. Dit is gewoon zoveel handiger én hygiënischer. Ook komt er een hele goeie hoeveelheid uit. Eén pompje is genoeg voor de helft van mijn gezicht als ik het met een kwast vanaf mijn hand aanbreng. Zou ik met mijn vingers werken, zou ik met minder afkunnen.

Maybelline Instant Age Rewind foundation review swatches beauty blog

De foundation zelf voelt best dik aan als het uit het flesje komt. Het blijft zelfs stevig op mijn hand staan, zonder uit te lopen of weg te druppelen. Vaak betekent dat dat een foundation een medium tot volledige dekking heeft.

Maybelline Instant Age Rewind foundation review swatches beauty blog

Maar als ik het uitsmeer lijkt het net alsof het verdwijnt. Veel van de hoog dekkende foundations voelen stroef, vettig en als een masker aan. Dit lijkt wel water. Het verdwijnt in de huid, onzichtbaar. Behalve dan dat de huid veel egaler is. Wat is dit voor magie?

Ik laat je eerst nog even zien hoe mijn huid er uit ziet zonder producten.

stick concealer  huid met niets

En dan nu mét foundation.

Maybelline Instant Age Rewind foundation review swatches beauty blog uitgewerkt

Ik heb ontzettend geluk gehad met de kleur. Ik draag hier 20 Cameo en dat is een perfecte match. Ik heb hier in het bijzonder nog eens ingezoomd op mijn huid, zodat je ziet dat hij zelfs over pukkeltjes en droge velletjes heen glijdt. Deze foundation interesseert zich niet voor je problemen. Hij fixt gewoon alles. Ik heb niet heel vreselijk veel rimpels en toestanden, maar ik voelt wel iets gebeuren. Mijn huid voelt gewoon ontzettend lekker aan. Verzorgd, maar helemaal niet vet. En bovendien zie je ook gewoon niet dat je foundation draagt. Zelfs nog minder dan als je een BB cream zou dragen.

catrice blush artist aangebracht 2

Deze foundation is bovendien ook de perfecte basis voor andere producten. Omdat hij zo zacht en vetvrij opdroogt pakken poeders heel mooi uit. Ze hebben geen product om over te haperen zeg maar. Hierboven zie je de nieuwe Catrice blushes bijvoorbeeld er over.

Maybelline Instant Age Rewind foundation – conclusie

Van mij mogen ze deze foundation vandaag nog terug in de schappen leggen. En dan het liefst in kleuren voor iedereen. Heb jij een volwassen, maar vette, huid dan is dit jouw foundation. Zonder enige twijfel één van de beste die ik heb.

De Maybelline Instant Age Rewind foundation is in outlet winkels zoals Action verkrijgbaar voor €7,=.

Leave a Reply

*