Maybelline – 14h Super Stay Lipstick

Eén van mijn favoriete beauty goeroes is Lisa Eldridge. Dus toen zij de Maybelline 14h Super Stay lippenstift aanraadde was ik verloren. Ik had al vaker naar de mooie kleurtjes gekeken, maar vanwege de prijs had ik het toch steeds niet gedaan. Nu was er geen houden meer aan. Nadat ik alle 7 (in de VS 20) kleuren geprobeerd had, koos ik voor nummer 510 – non stop red. Tijd om voor mezelf te besluiten of dit echt zo’n must have is.

Maybelline prijst deze lippenstiften aan met de volgende beloftes:
– Blijft fris, licht en comfortabel
– Plakt niet
– Houdt tot 14 uur

Maybelline 14h Super Stay aanbrengen

Op de website zien de kleuren eruit alsof ze allemaal wat shimmer hebben, maar niets is minder waar. Deze lippenstift is mat. Heel mat. In de tube zit er een mooi puntje aan de stift zodat de stift makkelijk aanbrengt. 1 laagje is genoeg, want de textuur is flink opaak en er zit ruim genoeg pigment in. Helaas is de tweede keer dat puntje weg, en dan merk je dat je de lijntjes van je lippen beter even met een potloodje kan uittekenen. Toch vind ik de kleur echt prachtig. Echt een felle kleur, heel geschikt om te dragen als je uit gaat.

Mijn lippen, 1 laagje, geen potlood en geen balsem eronder

Plakt niet?
Zoals de meeste vrouwen, is het mijn gewoonte om na het aanbrengen van lippenstift mijn lippen even over elkaar te wrijven. En dan merk je meteen dat de belofte “plakt niet” totaal onjuist is. Sterker nog: deze lippenstift plakt meer dan een gewone lippenstift. Mijn lippen voelen een soort van stroef en kunnen nauwelijks over elkaar heen glijden. In plaats daarvan plakken ze een beetje aan elkaar. Ik vind het geen fijn gevoel.

Blijft fris, licht en comfortabel
Dat comfortabel moeten we even weglaten hier. Want dat stroeve gevoel vind ik niet comfortabel. Fris en licht mag wel gezegd worden. Hoewel de lippenstift flink afgeeft op kleding, glaswerk en mensen die je eventueel kust, blijft het merendeel van de kleur op de lippen. Ik zou dit product niet licht dragend noemen. Je voelt continue dat je lippenstift draagt. Maar deze kleur blijft wel een paar uur mooi zitten.

14 uur houdbaar
Wellicht is deze lippenstift 14 uur houdbaar. Maar dan alleen als je niet eet, drink, je lippen bevochtigd of praat. Want na een uur of 3 is het merendeel er wel afgesleten. Wel laat het een beetje een stain achter. Je kleur trekt als het ware in de lippen, waardoor de kleur toch zichtbaar blijft. Door de stroeve textuur slijt dit product in een soort schilfers van de lip af. Geen goeie look.

Wat ik wel even wil toevoegen, ondanks dat het geen belofte is van Maybelline. Is dat deze lippenstift absoluut niet uiloopt. Hij trekt niet in de lijntjes rond je lippen. Dat maakt em bijzonder geschikt voor oudere dames, die soms wat rimpels kunnen hebben rond de lippen.

Koop of nope?
Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed waarom deze lippenstift zo’n aanrader is. Misschien de kleurenselectie? Wat mij betreft is het in elk geval niet de textuur. In elk geval is dit een lippenstift voor jou als je een felle kleur zoekt die niet uitloopt. Ik vind deze fijner dan de Max Factor Lipfinity, zowel in houdbaarheid als in textuur. Maar eigenlijk breng ik mijn lippenstift liever 3x aan, dan de hele dag met dat stroeve gevoel te lopen.

Maybelline 14h Super Stay Lipstick is verkrijgbaar bij de drogist voor €12,99.

One Reply to “Maybelline – 14h Super Stay Lipstick”

  1. […] vind Maybelline als make-up merk erg leuk. Vooral hun lippenstiften en vooral de colour tattoo oogschaduws zie je veel in mijn make-up la. Maar de nagellakken van […]

Leave a Reply

*