Makeup Revolution I Heart Chocolate pallet – review en swatches

i Heart chocolate pallet Makeup Revolution Orginial Milk review swatches

Een tijdje geleden kwamen de Kruidvat en Trekpleister ineens met het Makeup Revolution I Heart Chocolate pallet. Alle Chocolate varianten lagen plotseling tussen de geurkaarsen, barbies en huishoudartikelen. Make-up loving Nederland nam een reuzensprint naar de winkel en kocht en masse… alles. Het was niet normaal hoe snel ze hier weg waren. Ik wist de orginele I Heart Chocolate en de ‘witte chocolade’ te bemachitgen. Vandaag review ik de originele, de witte volgt later.

i Heart chocolate pallet Makeup Revolution Orginial Milk review

i Heart chocolate pallet Makeup Revolution Orginial Milk review swatches

De verpakking waar hij in zat heb ik maar weggegooid, want die was in de winkel echt helemaal stuk gegaan. Gelukkig was het doosje zelf nog wel goed. Het is wel duidelijk welk thema  dit pallet heeft toch? Deze originele variant heeft een leuke selectie uit warme en koelere kleuren en roze, bruin en groen. En, bonus: de highlighter kleuren zijn groter gemaakt. Die zijn namelijk altijd als eerste op. Wat ik ook leuk vind, de kleuren hebben namen. Dat is zo veel makkelijker reviewen dan als je alles een nummer moet geven.

chocolate pallet close up met namen De verpakking waar hij in zat heb ik maar weggegooid, want die was in de winkel echt helemaal stuk gegaan. Gelukkig was het doosje zelf nog wel goed. Het is wel duidelijk welk thema  dit pallet heeft toch? Deze originele variant heeft een leuke selectie uit warme en koelere kleuren en roze, bruin en groen. En, bonus: de highlighter kleuren zijn groter gemaakt. Die zijn namelijk altijd als eerste op.

Makeup Revolution I Heart Chocolate – bovenste rij

I heart makeup Makeup Revolution chocolate pallet bovenste rij original swatches

You Need Love is een matte highlighter in gebroken wit. De dekking is ok. Helaas is de textuur van deze kleur erg poederig en talk-achtig. Blenden gaat goed maar geeft wel veel kleurverlies.

Piece me Together is een olijfgroene kleur met geel gouden shimmer. Ik was erg onder de indruk van de kleur, maar de kwaliteit van de oogschaduw zelf is niet erg goed. De oogschaduw heeft veel fall out en blend weg naar een veel lichtere kleur waarbij veel van die mooie shimmer weg valt.

One more Piece is een satin, bijna matte caramelkleur. Er zit erg veel oranje in de kleur en zal dus bij veel koele mensen niet erg mooi staan. Ik vind hem erg mooi als transitiekleur voor in de arcadeboog. Ook deze kleur blend wat weg, maar veel minder erg dan de eerste twee kleuren.

Love Torn is een diepe bordeauxkleur met een hintje wit gouden glitter. Die glitter valt overigens ook weer tijdens het blenden weg. Bovendien bracht de oogschaduw erg oneven aan. Blenden maakt de kleur meer roze dan rood.

Stolen Chocolate is een diepe groen/bruine satin matte kleur. Dit is de eerste kleur waar ik écht enthousiast van wordt. Hij heeft een beetje fall out, maar een stuk minder dan de andere kleuren. De kleur blijft mooi diep tijdens het blenden en brengt relatief egaal aan.

Makeup Revolution I Heart Chocolate – middelste rij

I heart makeup Makeup Revolution chocolate pallet bovenste rij original swatches

Thank Friday is een prachtige perzikachtige kleur met een satin matte finish. Dit soort kleuren zijn bij bijna iedereen mooi en goed. Voor een neutrale look gebruik je deze in de arcadeboog als accentkleur. Voor smokey looks gebruik je hem als transitiekleur. Voor zo’n mooie tint zou je heel veel dupes verwachten, maar ik heb er geen die exact deze kleur heeft.

More! is een warm gouden shimmer met een hele fijne dekking. Met een voldoende zachte kwast (en hand) blend deze kleur heel mooi en zonder al te veel kleurverlies.

Pleasure Girl is ook een satin caramel kleur, maar nu met een meer roze ondertoon. Ook deze is perfect voor mijn wensen. Ik kan er een smokey eye mee maken of gewoon een licht accentje langs mijn wimperrand en onderste ooglid mee maken. Perfect!

Meet Chocolate is een koele roze satin kleur. Het pigment is verrassend goed. Veel roze (en paars trouwens) met deze finish zijn heel talk-achtig en blenden slecht. Deze is een van de betere. Helaas is het met zulke kleuren heel moeilijk om ze net zo goed te krijgen als bijvoorbeeld een bruin, maar dit is een prima kleurtje!

Love Divine is een echte showstopper. Deze shimmer koperkleur doet iedereens hartje sneller kloppen. Het pigment is epic en die mooie glans blijft ook tijdens het blenden mooi.

Makeup Revolution I Heart Chocolate – onderste rij

I heart makeup Makeup Revolution chocolate pallet onderste rij original swatches

Smooth Criminal is te bruin om nog koper genoemd te kunnen worden, maar misschien is brons dan een goeie omschrijving? Deze shimmer staat waarschijnlijk prachtig bij vrouwen met blauwe ogen.

Chocolate Love is ook weer een gouden shimmer, maar wat geler dan More! Ik geef de voorkeur aan de koelere toon van More, maar dat maakt het niet een mindere kleur. Ook weer mooi op te bouwen en te blenden.

You Need More is weer een kopertint, maar wat meer grijs en lila dan Love Divine. Een kniesoor die dat verschil ziet hoor, maar als oogschaduw-aholic is het fijn.

What a Way to Go is alles wat Love Torn had moeten zijn. Fantastisch rijke bordeaux kleur en pigment met een zilveren glitter. Dekt als een zonnetje maar wel ietsjes onregelmatig.

Endorphins Ready! is de shimmer highlighter van dit pallet. Het is een gebroken wit met een zilveren glans. Dertien in een dozijn, maar daar niet minder mooi om.

I heart makeup Makeup Revolution chocolate pallet original swatches

Makeup Revolution I Heart Chocolate – conclusie

Hier boven zie je de kleuren bij kunstlicht. Hieronder bij daglicht (helaas is de foto niet helemaal scherp). Vooral de satin en matte kleuren vallen erg makkelijk weg. De shimmers hebben dan ook een wat langere levensduur op je oog.

 

I heart makeup Makeup Revolution chocolate pallet original swatches

Hoewel blenden met de kleurtjes in dit pallet wat moeilijker is, vind ik het toch een leuk palletje. Het zijn de perfecte kleuren voor een warme naked look. Bovendien zitten er 16 kleuren in het pallet, wat uitkomt op 50 cent per kleur. Als je het zo bekijkt is het natuurlijk een koopje.

Het Makeup Revolution I Heart Chocolate pallet is soms te koop bij de drogist voor €7,99 of online voor €9,99.

One Reply to “Makeup Revolution I Heart Chocolate pallet – review en swatches”

  1. […] werk heb ik er toch nog vier weten te verzamelen: I Heart Chocolate (donkerbruin, zie uitgebreide review), Naked Chocolate (wit), I Heart Chocolate Salted Caramel (lichtbruin) en I heart Chocolate Pink […]

Leave a Reply

*