MUA Probase Prime & Conceal

MUA Pro Base prime & conceal ingredienten pallet

Ik heb al een paar keer in de drogist staan staren naar die rare kleurtjes concealer van MUA Pro Base Prime & Conceal. Wat zou ik nou met paars moeten? Ik ben toch niet paars?! Wat uitzoekwerk op google leerde mij dat al die gekke kleurtjes bedoeld zijn voor correctie en niet concealen. Door een tegengestelde kleur aan te brengen op een bepaalde verkleuring, zou dat makkelijker te concealen worden. Tijd voor een testje!

MUA Pro base prime & conceal concealer pallet

Zoals je hier boven wel kan zien, zit hier eigenlijk maar 1 kleur in die je meteen kan gebruiken, de middelste. Groen, oranje, geel en paars zijn allemaal correctie tinten. Oranje voor op blauw/paarse verkleuringen (donkere kringen). Groen doe je op rood (pukkels). Paars gebruik je als je een vale huid hebt en geel kan je gebruiken om de groene en oranje corrector wat te helpen als de match niet helemaal top is.

MUA Pro base prime & conceal concealer pallet product close

MUA Pro base prime & conceal concealer pallet

Op mijn huid zie je al een beetje dat de correctors best vettig en ook wat aan de transparante kant zijn. Ik ben bang dat dit heel gauw gaat glijden op mijn huid. Ik vind die oranje corrector trouwens er wel positief uitspringen. Die kleur ligt veel dichter bij mijn huidskleur dan ik had gedacht. Hopelijk kom ik dan toch nog van mijn donkere kringen af!

MUA Pro base prime & conceal concealer palletgebruikt
Op deze foto zie je de vettige structuur wat beter. Mijn vingerafdrukken blijven er duidelijk in staan

Ik heb me trouwens wel rot gelachen toen ik met deze concealer aan de slag ging. Het leek wel alsof ik een hele enge vlekjes ziekte had!

MUA Pro Base Prime & Conceal swatchesLinks zie je mij met alleen wat dagverzorging op. In het midden heb ik de oranje kleur onder mijn ogen gedaan, geel en groen rond mijn neus en op pukkeltjes en paars met stippeltjes op mijn voorhoofd en jukbeenderen. Rechts heb ik alles met een stippling kwast in mijn huid gebufft.

Mijn eerste gevoel was dat dat paars echt helemaal niets doet voor mij. Het gebied rond mijn neus was nu weliswaar minder rood, maar in plaats daarvan was een gekke groene tint gekomen. Geel werkte beter. Onder mijn ogen zie ik een licht verschil. Maar niet genoeg om geen concealer meer te gebruiken. Ik bracht er dus een volledige make-up overheen aan. gezicht compleet

Hier heb ik de hele basis gedaan, maar nog geen oog- en lipmake-up. Omdat ik op deze dag full glam ging heb ik 2 type concealers, een foundation en een poeder gebruikt. Ik vind het resultaat best mooi geworden, maar niet beter of bijzonderder dan als ik de corrector niet gebruik.

MUA Pro Base prime & conceal ingredienten pallet

Sowieso heeft de concealer op mijn huid poeder nodig. Het is te vettig en glijerig om op zichzelf gebruikt te worden. Dat zie je ook eigenlijk al aan de ingrediëntenlijst. Cetyl Ethylhexanoate is een wax-achtige substantie die de huid gladder maakt. Maar gladder betekent in cosmeticaland vaak ook vetter. Andere ingrediënten zoals dimethicone, cyclopentasiloxane en (…) cera zijn ook allemaal gladmakende, waxig en/of vettige stoffen. Op mijn huidtype (gemengd, vet) is een poeder dan absoluut een must. 

Conclusie

Het idee van een corrector staat me nog steeds best aan. Maar helaas viel het MUA palletje me toch wat tegen. Dat heeft te maken met de wat vettige substantie, maar ook met de pigmentatie. Voor onder mijn ogen is hij niet sterk genoeg en voor op rode plekken is het juist te sterk. Ik kan er gewoon net niets mee.

MUA Pro Base Prime & Conceal is te koop bij Kruidvat voor €6,49

One Reply to “MUA Probase Prime & Conceal”

  1. Jammer dat het tegen viel, maar fijn om te zien dat je het uitgebreid getest hebt, duidelijke review!

Leave a Reply

*