Made in China: föhnkap

Ik moet toegeven dat ik een klein beetje een online shopping verslaving heb. E-bay, Amazon, en apps zoals Wish en AliExpress hebben zoveel leuke, maar vooral goedkope producten op beauty gebied. Sommige zijn duidelijk bedoeld als een kopie van een high end merk, andere zijn gewoon gadgets. Maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn bijna altijd Made in China. Onder het kopje “Made in China” lees je regelmatig een review van een van die producten. Vandaag: de föhnkap.

föhnkap blow dry hood
…een föhnkap

Je hebt vast bij de kapper wel eens onder de droogkap gezeten. Zou je zo’n ding niet thuis willen hebben? Ik wel! Ik kocht daarom een speciaal opzetstuk voor aan mijn föhn. De Portable Soft Hood Bonnet Attachment Haircare Salon Hair Dryer. Dit roze gevaarte bestaat uit een met ringen versterkte, zachte slang die je aan het mondstuk van je föhn bevestigt. Die slang komt uit op een soort muts die je over je krulspelden doet.

detail föhnkap

 

In die muts wordt vervolgens de warme lucht geblazen en gecirculeerd waardoor je haren mooi droog worden en in de krul komen. De kap blijft op zijn plaats door een trektouwtje waarmee je de kap strak over je voorhoofd aantrekt.

Ik ben echt heel blij met dit systeempje want als ik de föhn zonder deze kap op mijn krulspelden mik, blaas ik het haar vaak uit de spelden en ontstaat er veel meer pluis. Bovendien zijn de krullen die onder deze kap ontstaan veel langer houdbaar. Je kan je natte haar in krulspelden doen en het op die manier drogen. Maar ik behaalde de beste resultaten als ik mijn haar (met een flinke dot mousse) eerst helemaal droog maak en daarna nog warm (evt. voorkrullen met een krultang) in de rollers doe.

detail mondstuk
mijn kapotgeknipte mondstuk

Toch heb ik ook wel wat puntjes van kritiek op deze föhnkap. Ten eerste was de slang niet groot genoeg om aan het “mondje” van mijn föhn te doen. Ik moest het elastiek daarom doorknippen en de slang diagonaal aan de föhn bevesgtigen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Bovendien wordt het echt héél heet onder de kap. Je zou je hoofdhuid kunnen verbranden op de hoogste stand van je föhn. Ik zet mijn haardroger op de lauwe stand en op zacht blazen. Dat is ruimschoots heet genoeg.

Ik zal jullie ook nog even de methode en resultaten laten zien. Ik gebruik vrij grove rollers voor een beetje slag/volume en niet voor serieuze krullen.

Stap 1: krulspelden erin
Stap 1: krulspelden erin
Stap 2: kap erop en aansluiten op de föhn
Stap 2: kap erop en aansluiten op de föhn
Stap 3: krulspelden eruit
Stap 3: krulspelden eruit
Stap 4: uitborstelen
Stap 4: uitborstelen
Taadaa!
Taadaa!

 

De nadelen wegen overduidelijk niet op tegen de voordelen, maar ik wilde ze toch even noemen. Wat mij betreft is dit een bijzonder goeie aankoop geweest die zijn geld meer dan waard was! Mocht je deze kap ook willen bestellen, ze noemen hem “Portable Soft Hood Bonnet Attachment Haircare Salon Hair Dryer”

Ik kocht mijn föhnkap voor €2,= excl. verzenden op Wish.nl

http://www.pasta-recipes.com

Leave a Reply

*