Made in China: Neppe Artis kwasten

china artis kwasten review beauty blog

Een paar jaar geleden kwam MAC met de Oval brushes. Die maffe tandenborstel/afwaskwast brushes waarvan iedereen zich afvroeg of het een grapje was. Maar nu is de uitvinder van die Oval kwasten een eigen lijn luxe kwasten begonnen. En ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Iedereen die iemand is heeft een set. Een set van (afhankelijk wat voor handvat je kiest) $495,=. *geschokte uitdrukking*

china artis kwasten review beauty blog

Het is dus ook niet verwonderlijk dat AliExpress, Wish en de obscure delen van eBay direct gebruik maakten van de gelegenheid om dupes uit te brengen. En ik ben natuurlijk ook wel zo’n mee-loper dat ik die direct moest hebben!

china artis kwasten review beauty blog

In totaal zijn er 3 types die geschikt zijn voor poeder en vloeibare make-up. Het origineel maakt gebruik van een zogenaamde CosmeFibre. Dit zijn gewoon zachte, synthetische haren. En ze hebben trouwens ook geen 24k gouden handvaten.

china artis kwasten review beauty blog

Er zijn 4 maten van de Oval Brush: Oval 10, Oval 8, Oval 6 en Oval 4. Overigens bestaan er in de ‘echte’ lijn 6 Oval kwasten. Ik mis de 7 en de 3. Die zijn recenter toegevoegd aan de collectie en dus nog niet geduped. De Oval 6 is de bekendste, omdat die maat erg geschikt is voor wat preciezere applicatie van foundation etc. De Oval 10 is echt gigantisch en de Oval 8 is welliswaar kleiner, maar nog steeds erg moeilijk te hanteren. De Oval 4 vond ik vooral handig voor het aanbrengen van cream blush en de Oval 6 is inderdaad voor foundation heel handig.

china artis kwasten review beauty blog
Oval 10

Ik zou eigenlijk niet weten wanneer ik een Oval 10 en 8 zou gebruiken. Misschien als ik een heel groot vlak op mijn gezicht wil buffen? Of misschien als ik iets op mijn lichaam wil aanbrengen?

china artis kwasten review beauty blog

Dan zijn er nog de 5 kwasten die meer voor de ogen zijn: Linear 6, Linear 3 en Linear 1, Circle 1 en de Circle 1R. De twee Circle brushes zijn bedacht om lipproducten mee aan te brengen, de kleine Linear voor de wenkbrauwen en de andere 2 Linear zijn voor het maken van oogschaduwlooks.

china artis kwasten review beauty blog
Circle 1R

Kwaliteit

Een van de redenen dat een kwast als de originele Artis kwast zo duur is, is de kwaliteit. Dat snap ik wel. Vooral met de grotere maten van deze kwast heb je continue het gevoel dat het kopje gaat afbreken. De bedoeling is dat je zachtjes bufft, maar in de praktijk geeft dat geen mooi resultaat. Een beetje druk helpt juist voor een egaal resultaat. Daarom legde ik de Oval 10 en 8 vrij snel opzij. Ik kan er niets mee. De Oval 6 en 4 zitten inmiddels in mijn vaste arsenaal als ik een foundation gebruik met een hoge dekking. De Linear 6 gebruik ik als ik een cream contour doe, maar voor poeder vind ik hem waardeloos. En dat zelfde geldt helaas voor de andere oogkwasten. Ik vind ze waardeloos. Ik heb geprobeerd een volledige look te maken met deze kwasten, maar het resultaat was zo beschamend dat ik het bijna niet durf te posten.

kwasten look

Zoals je ziet heb ik helemaal niet secuur kunnen werken. De kwasten brengen prima aan, maar blenden voor geen meter. De kleur bij mijn traanbuis zit zo ongeveer overal en het lijntje onder mijn ogen zit ook op mijn wang.

kwast wenkrbauw

Ook de wenkbrauwen werden niet strak. Het poeder zat echt overal en alleen door met mijn vinger te wrijven kreeg ik het weer van mijn wenkbrauwbot en voorhoofd af. Fail!

china artis kwasten review beauty blog

Conclusie

Ik kon echt helemaal  niet overweg met deze kwasten. Met name die kleintjes zijn zowat onmogelijk te gebruiken. Zolang je probeert een kleur op één plek te houden zijn ze fantastisch, maar zachte lijnen maak je er niet mee. Lekker houden voor contouren en foundation, maar zeker niet gebruiken rond de ogen.

Ik kocht mijn Artis dupes hier voor $13,48.

2 Replies to “Made in China: Neppe Artis kwasten”

  1. Ik blijf het rare kwasten vinden haha! Denk dat ik gewoon bij de kwasten blijf die ik nu heb.

  2. Ik heb ook zo’n setje gekocht! Met die kleine kun je neus en lipcontouren netjes doen.

Leave a Reply

*