L’Oreal Professionel Color Corrector Blondes

Als je net als ik een vrij donkere, warme kleur in je haar hebt en vervolgens probeert blond te doen ken je dit probleem: geel haar. Gelukkig is er L’Oréal Professionel Color Corrector Blondes. Je zou mijn kleur ook warm blond kunnen noemen, maar mijn kapster zegt het zoals het is: kanarie geel. Zelfs de meest assige kleur pakt nog geel uit. Dus wat doe je er aan? Veel mensen proberen zilvershampoo. Maar dat is vaak niet sterk genoeg. Serieus: probeer dit!

L'Oréal Professional color corrector 2

L'Oréal Professional color corrector review swatch

De bedoeling van de L’Oréal Professional color corrector is het geel te corrigeren. Het zit dus nog steeds in je haar, maar door de spoeling zie je het veel minder. Eigenlijk hetzelfde als een groene concealer op pukkeltjes of oranje over donkere kringen.

 

Ik kocht deze tube bij mijn kapster. Zij gebruiken dit zelf ook op klanten als een kleur te warm is geworden. Het enige nadeel is natuurlijk dat je het moet blijven gebruiken. Als je er mee stopt begin je de gele tint weer te zien.

L'Oréal Professional color corrector review swatch

Het gebruik van de L’Oréal Professional color corrector is heel makkelijk. Je wast je haar, maakt het handdoek droog en brengt het product aan. Je moet alleen echt heel erg oppassen en handschoenen dragen. De kleur hecht heel aan je huid en nagels. Als je geen blauwe pootjes wilt, zijn die handschoenen een must!

L'Oréal Professional color corrector review swatch

L'Oréal Professional color corrector review swatch

Zoals je op de foto al ziet is dit geen shampoo en ook niet zo paars als een zilvershampoo. Dit is echt een blauwe kleurstof in een soort conditioner-achtige substantie. Wat is wel erg moeilijk vond, is gelijkmatig aanbrengen. Hieronder zie je hoe dat de eerste keer ging. Zie je dat het een beetje vlekkerig is? Inmiddels doe ik het in twee stappen. Ik verveel het product over mijn handen en breng het eerst aan bij mijn haaraanzet en daarna neem ik een tweede dotje voor de lengtes. Hetzelfde als met een mousse bijvoorbeeld.

L'Oréal Professional color corrector review swatch

De eerste keer heb ik maar drie minuutjes gewacht met uitspoelen, de drie keren daarna 7, inmiddels is 5 genoeg. Dat geeft bij mij het mooiste effect, zonder dat ik ook daadwerkelijk blauw haar krijg. Het product kan je namelijk ook stapelen. Dus als je het effect niet intens genoeg vindt, kan je ook de keer daarna meer en langer gebruiken. Zo kwam ik dus uit op die 7 minuten. Inmiddels heb ik genoeg gestapeld en kan het weer korter.

Wel uitkijken dat je niet vergeet je normale verzorging ook te doen. L’Oréal Professional color corrector voelt als een conditioner, maar is het niet. Ik gebruik het nu om de wasbeurt en dat is voldoende.

loreal color corrector 8

Hierboven zie je het effect na 1x gebruik. Sommige plukken waren meer en beter bedekt, andere minder. Ik vind het zo best een natuurlijk effect, maar wilde wel nog wat minder geel zien. Inmiddels (na 6x gebruiken) ben ik op het niveau dat ik wil. Zoals ik al zei hoef ik dus ook niet meer zo lang te laten inwerken als in het begin.

L'Oréal Professional color corrector review swatch

Ik kan je dit product echt van harte aanraden als je last hebt van een gele gloed in je haar. Het werkt aanzienlijk beter dan zilvershampoo en je hebt er minder van nodig. De kwaliteit van je haar blijft trouwens ook beter. Zilvershampoo is een stuk aggresiever dan de L’Oréal Professional color corrector. Een behandeling bij je kapper met dit spul kost ongeveer €10,=.

Een tube L’Oréal Professional color corrector kost ongeveer €20,=  bij de kapper maar is vaak ook online te koop.

Leave a Reply

*