L’Oreal Color Riche Intense – 286 Burning Rose

Eens in de zoveel tijd val ik voor reclame. Dan lijkt het allemaal zo mooi op de televisie dat ik het ook wil hebben. Toen L’Oreal lipproducten een aantal weken geleden in de aanbieding waren besloot ik de Color Riche Insense lippenstiftlijn van L’Oreal eens een kans te geven.

lipstick-color-riche-intense-286-burning-rose
Promotieafbeelding van de L’Oreal site

Kwaliteit
Wat ik vooral leuk vind aan het merk L’Oreal Paris is dat de moedermaatschappij (die gewoon L’Oreal heet) ook luxemerken zoals Lancôme, Armani en Vichy onder zich heeft. Ik stel me zo voor dat het onderzoek dat wordt gedaan om die kwalitatief zeer goede producten te maken, ook wel doorstroomt naar het drogisterijmerk L’Oreal Paris (en Maybelline New York). Hoewel de twee bedrijfskundig niets met elkaar te maken hebben, doet de verpakking van deze lippenstift me trouwens denken aan die van YSL’s Rouge Volupté.

Zelfde gouden tube

Omdat ik het merk nog niet zo heel goed ken, kocht ik om te beginnen 1 lippenstift in mijn favoriete kleur: roze/rood. In dit geval zit er trouwens ook een kleine, gouden glitter in. De kleur heet burning rose en heeft nummer 286. Op het eerste gezicht lijkt de kleur heel diep roze. Maar zodra je het op de lippen aanbrengt zie je dat de glitters in deze lippenstift de kleur heel erg oplichten. Daardoor is het een vrij felle rozige rood. Een leuk detail: L’Oreal helpt je met het kiezen van jouw kleur. Ze zetten namelijk op de verpakking bij welke haarkleur deze lippenstift het beste past. In dit geval is dat licht bruin. Mijn haar zit ergens tussen donkerblond en licht bruin in en blijkbaar staat deze kleur daar dus goed bij.

swatch L'oreal burning rose
L’Oreal Paris – Color Riche – 286 Burning Rose

Textuur
Zoals alle lippenstiften met glitters voelt de formule ietsjes droog aan op mijn lippen. Niet extreem ofzo, maar net genoeg om er een balsem of primer onder te willen dragen. Als ik dat niet doe, wil ik steeds mijn lippen bevochtigen. Behalve dat dat er raar uitziet, slijt dat de lippenstift ook sneller weg dan ik zou willen.

burning rose 1
L’Oreal Paris – Color Riche Intense – 286 Burning Rose
Zonder primer of balsem eronder, in daglicht

Houdbaarheid
Deze lippenstift is niet gemaakt om lang op de lippen te blijven. De formule is daar te ‘creamy’ voor en de glitters geven het product structuur. Daardoor slijt het makkelijker weg. Als je niet eet of drinkt denk ik dat het een uur of 2-3 blijft zitten. Maar na het eten is er niets meer van over. De lippenstift droogt ook niet in en geeft dus verschrikkelijk af!

burning rose 2
L’Oreal Paris – Color Riche – 286 Burning Rose na 1 boterhammetje, in daglicht

Eindoordeel
Ik vind de kleuren in deze lippenstiftlijn echt heel mooi. Ze zijn feestelijk, goed gepigmenteerd en in de komende feestdagen denk ik heel draagbaar. De textuur is bovendien echt niet slecht. Toch ga ik geen lippenstiften meer uit deze lijn kopen. Voor drie en een halve euro meer koop je namelijk een MAC lippenstift. Om die reden had ik heel erg veel meer houdbaarheid en draagcomfort verwacht. Ik koop vergelijkbare (in kleuren, textuur en formule) lippenstiften voor ongeveer de helft. Ik denk dat deze lippenstift zo duur is vanwege het reusachtige marketingbudget en niet vanwege de hoge ontwikkelingskosten. Jammer, ik wilde deze lippenstift heel graag goed vinden.

L’Oreal Paris – Color Riche Intense lippenstiften zijn verkrijgbaar online en in de drogist voor ongeveer €14,99. Ik kocht die van mij in de aanbieding voor €10,=.

2 Replies to “L’Oreal Color Riche Intense – 286 Burning Rose”

  1. Jammer dat hij snel vervaagt.. Wel mooi kleurtje!

  2. […] kleur brengt prettig aan en heeft dezelfde houdbaarheid als de gewone Color Riche lipsticks. Met kletsen en drinken blijft hij een uur of twee zitten. Daarna moet ik opnieuw aanbrengen. Het […]

Leave a Reply

*