Kérastase Specifique Bain Riche Dermo-Calm

Toen ik een paar weken geleden mijn haar weer liet kleuren (een donkere blond dit keer) vroeg ik meteen om shampoo advies. Ik snap dat ik mijn gekleurde haar nou eenmaal beter moet onderhouden dan “puur” haar. Mijn probleem is alleen dat ik vrij snel jeuk krijg aan mijn hoofdhuid. Dan heb ik vaak ook van die droge schilfertjes (geen roos blijkbaar) en wil mijn haar ook niet meer zitten. De kapster adviseerde mij om een combinatie te maken. Twee Kerastase producten: de shampoo uit de Kérastase Specifique Bain Riche Dermo-Calm en een masker uit de Kérastase Reflection-lijn, Masque Chroma Captive.

Links: Bain Riche Dermo Calm Rechts: Chroma Captive
Links: Kérastase Specifique Bain Riche Dermo-Calm
Rechts: Chroma Captive

Vandaag ga ik het alleen over de shampoo hebben, want dat is meer dan genoeg informatie voor één artikel.

Zoals ik al schreef is de Dermo-Calm shampoo een onderdeel van de Specifique-lijn. Deze lijn richt zich op probleem haar en hoofdhuid. Andere producten zijn bijvoorbeeld voor hele vette hoofdhuid of haaruitval. De lijn bestaat uit verschillende shampoos, conditioners, maskers en zelfs serums. Naast de Specifique-lijn zijn er ook lijnen die zich bijvoorbeeld speciaal voor gekleurd haar, lang haar, droog haar, verzwakt, ouder haar etc zijn. Er is trouwens ook een lijn voor mannen.

>>

De shampoo zelf ruikt lekker. Niet heel overheersend maar toch lekker. Het is een lichte, frisse iets bloemige geur die na het uitspoelen nauwelijks nog te ruiken is. De textuur is romig en zacht en niet heel schuimend. Ik vermoed dat de concentratie van de schuimende ingrediënten (zoals SLS) lager is. Misschien is dat ook wel een deel van de kracht van Dermo Calm? Naast de standaard ontvettende ingrediënten, bevat de shampoo ook oliën en zelfs salicylzuur.

Ingrediënten Kérastase Dermo-Calm shampoo
Ingrediënten Kérastase Dermo-Calm shampoo

Mijn hoofdhuid en haren zijn de afgelopen weken inderdaad verbetert. In het begin moest mijn haar er erg aan wennen. Het was binnen 2 dagen super vet en het hing wat slapjes. Inmiddels is dat voorbij. Mijn haar blijft (zoals altijd) zo’n 2-3 dagen mooi en moet daarna weer gewassen. Maar wat nog veel fijner is, is het volume. Mijn haar valt uit zichzelf een stuk wijder en volumineuzer. Ook de haren zelf voelen een stuk zachter, verzorgder en minder droog aan. Dat is ondanks het ontkleuren en blonderen!

Beloftes van Dermo Calm
Beloftes van Dermo Calm

Ik weet niet precies waarom deze shampoo werkt, maar hij werkt. De jeuk en schilfertjes op mijn hoofd zijn een heel stuk minder (niet helemaal verdwenen) en mijn haar voelt goed en valt mooi. Wat wil je nog meer?

DSC05634

Hier zie je een foto van mijn haar zonder product of föhnwerk. Gewoon even geborsteld, verder niets. Het valt luchtig en vrij breed voor mijn doen.

Ik kan jullie de Kérastase Specifique Bain Riche Dermo-Calm echt aanraden. Heb je droog haar en een jeukende hoofdhuid? Dan is dit echt het proberen waard. Het is een prijzige shampoo, maar omgerekend per ml. is hij niet veel duurder dan bijvoorbeeld Lush shampoo.

Kérastase Specifique Bain Riche Dermo-Calm is te koop bij de kapper en online vanaf €16,10 voor 250 ml.

3 Replies to “Kérastase Specifique Bain Riche Dermo-Calm”

  1. Hmm, misschien is dit wel iets van mij. Ik heb namelijk een héél gevoelige hoofdhuid (lees: verbrand keer op keer). Jouw ervaring is in ieder geval erg goed! Wel jammer dat-ie zo duur is…

    1. Klopt, maar omdat je zo weinig van nodig hebt valt het wel mee. Met mijn vorige fles Kerastase Croma Riche shampoo heb ik bijna een jaar (!!!) gedaan.

  2. […] ik gisteren al schreef, ben ik over naar een nieuwe shampoo en gebruik ik geen conditioner meer. In plaats daarvan gebruik ik een masker: Kerastase Masque […]

Leave a Reply

*