Je oksels laseren met IPL ontharing

Ongeveer 4 jaar geleden was ik het zat. Die eeuwige jeukbultjes, brandende deodorant en uberhaupt het gedoe van dagelijks scheren. Ik heb het over het ontharen van mijn oksels. Daarom liet ik het hele handeltje laseren (met lichtflitsen, ook wel IPL genoemd) bij de schoonheidsspecialiste. Ben ik trevreden, hoe is het er nu mee en zou ik het nog eens doen?

close-up-cactus

Ik ben een ijdeltuit wat dat betreft. Sinds mijn 15e scheer ik elke dag, tot de dag dat ik mijn moede hoofd neerleg, mijn oksels. Ik vind het gewoon ranzig om het niet te doen. Maar dat komt wel met nadelen. Scheerirritatie bijvoorbeeld. Dat rauwe gevoel waarbij de huid ook een beetje rood is. Een ander nadeel zijn de ingegroeide haartjes. De huid groeit over het haarzakje heen waardoor de haar niet meer naar buiten maar onder de huid groeit. Dat kan gaan ontsteken en een puistje vormen. In het beste geval jeukt het gewoon heel erg. Ook kan je een aantal deo’s maar beter niet gebruiken. Die op alcoholbasis bijvoorbeeld. Dat prikt veel te erg. Dus hoewel ik geen last had van extreme overbeharing, koos ik toch voor laserontharing.

veer

 

Na wat onderzoek kwam ik uit bij een bekende schoonheidsspecialiste hier in Zoetermeer. De reviews op internet van haar praktijk waren enthousiast en nooit negatief. We hadden een kort consult om te checken of ik een geschikte kandidaat was en daarna konden we aan de slag. Dat consult ging trouwens vooral over of de haartjes wel donker genoeg zijn (blonde, rode en grijze haren kan je niet “flitsen”. Ook als je zwanger bent, kanker hebt of pigmentafwijkingen, tattoo’s of spataderen (in het te behandelen gebied) hebt mag je geen IPL behandeling ondergaan.

zwangerschap

Ze zeggen dat je minimaal 6 behandelingen nodig hebt om volledig haarvrij te zijn. Ik had minder nodig. Na 4 behandelingen, verspreid over ongeveer 6 maanden, waren er nog 3 haren in leven. De rest groeide niet meer terug. Ik ben toen gestopt met de behandeling. Ik vond 3 haren echt niet de moeite meer. Bovendien was ik inmiddels ook in verwachting van Sophie.

Ik heb ongeveer 2 jaar echt plezier gehad van mijn IPL behandeling. In die 2 jaar epileerde ik de resterende 3 haren weg en het super kleine pluis (dat daar ook zit en niet met IPL is te verwijderen) scheerde ik eens in de 2 weken even weg. Daarna merkte ik dat er meer haarzakjes actief begonnen te worden. Scheren werd weer noodzakelijk. Inmiddels zijn er een stuk of 20-30 haarzakjes actief op elk willekeurig moment. Niet scheren is geen optie meer. Eigenlijk zou ik weer eens terug moeten naar de schoonheidsspecialiste voor een update zodat deze nieuwe haarzakjes ook de nek om wordt gedraaid.

ipl-behandeling-voor-oksels-of-bikinilijn

Over de behandelingen zelf ben ik positief. Ik heb een gemiddelde pijndrempel en vond het gevoelig maar niet pijnlijk. Als je je benen harst of wenkbrauwen epileert is dit heel goed te handelen. Je hebt er geen napijn van en omdat IPL hele grote gebieden in één keer kan doen, ben je zo klaar. Ik denk dat ik steeds met 10-15 minuutjes per behandeling buiten-binnen-buiten was. Easy dus! IPL is trouwens wel prijzig. Het verschilt enorm per schoonheidsspecialiste, maar ik betaalde ongeveer €50,= per behandeling.

Iedereen die het kan betalen en geen zin heeft in harsen of scheren zou ik permanente ontharing aanraden. Reken er op dat je gedurende de jaren na de eerste serie behandelingen nog wel af en toe terug moet voor een update. Maar verder is het ideaal. Ik zou zelf ook graag nog eens terug willen voor een update. Maar ik overweeg daarbij wel om in laats van IPL voor echte laserontharing te kiezen. Laserontharing werkt met een laser op één frequentie, waardoor er meer energie in de haarzakjes verdwijnt. Er schijnen minder behandelingen nodig te zijn en de haren blijven langer, vaker weg. Bovendien weet je met laserontharing zeker dat je wordt behandeld door een specialist. IPL mag namelijk ook door onopgeleide mensen worden gedaan, laserontharing niet.

Hoe zit het met jou? Heb jij wel eens IPL ontharing ondergaan?

 

Leave a Reply

*