Hoe werkt volume shampoo?

Veel vrouwen (en mannen) hebben last van slap, futloos en/of dun haar. Daarom touperen en föhnen we het en gebruiken we producten zoals droogshampoo, mousse en volume poeder. Maar om het probleem “bij de wortel” aan te pakken, kiezen we ook vaak voor een volume shampoo. Maar hoe werkt die shampoo en is het geschikt voor iedereen?

Ingrediënten
Het belangrijkste ingrediënt in volumineus haar is… lucht! Hoe meer lucht er tussen de haren zit, hoe meer haar je lijkt te hebben. Om te zorgen dat er makkelijker meer lucht tussen de haren blijft is door te zorgen dat de haren minder makkelijk over elkaar glijden. De meeste shampoos doen dat met chemicaliën die de natuurlijke oliën van de haren verwijderen. Die chemicaliën staan op het etiket als:
  • Ammonium Lauryl Sulfaat (ALS)
  • Sodium Lauryl Sulfaat (SLS)
  • Ammonium Laureth Sulfaat (ALES)
  • Sodium Laureth Sulfaat (SLES)
Wat dan overblijft is stug haar dat gemakkelijker van nature klitten vormt. Zoals je misschien wel kan raden, beschadig je je haar daar een beetje mee. Mensen met droog haar, gespleten punten en gepermanent of geblondeerd haar kunnen misschien beter uitzien naar een alternatief.
Verzorging
Dat alternatief is eigenlijk heel simpel. In plaats van te zoeken naar een volume shampoo, zoek je een verzorgende shampoo. Denk bijvoorbeeld eens aan een colour care shampoo of een sulfaat vrije shampoo. Let er wel op dat de shampoo aangeeft dat deze niet verzwaart. Omdat je haar gezond is, is het meteen al minder futloos, glanst het mooier en is het veel beter te stylen. Haarproducten voor meer volume zoals haarspray, volume poeder en mousse pakken nu veel beter uit!
Natuurlijk volume
Als je dan toch graag een volume shampoo wilt gebruiken, kijk dan eens naar meer natuurlijke lijnen zoals die van Weleda of HennaPlus. Of maak je eigen shampoo op basis van kamille (voor blondines) of rozemarijnthee (voor donkere haren) en een beetje zuiverigszout en arganolie.  Een masker met avocado, honing en bier (of ei) zorgt voor glanzend volume.

Leave a Reply

*