Het Grote Shipito Topic – Deel 2: Bestellen in een webshop

Na lang uitzoeken, googlen en ervaringen lezen heb ik het vandaag gedaan: mijn eerste bestelling in Amerika via Shipito. Wat heb ik gedaan, waarom, hoe en nog veel meer: je leest het hier. Vandaag deel 2, bestellen in een webshop.

Stap 2: Als Nederlander bestellen in een Amerikaanse webshop

Er zijn veel bekende merken die er voor kiezen niet naar Nederland (Europa) te verzenden. Soms ligt het aan onze wetgeving, soms is het een strategische keuze. Hoe dan ook: dat willen we gaan omzeilen met onze nieuwe Shipito account. Het winkelen in een webshop ga ik je niet uitleggen, daar kom je zelf wel uit. Wel ga ik je helpen bij de checkout procedure. Vooraf wil ik je even meegeven dat het gebruik van een creditcard in Amerika veel normaler is dan hier. Heb je geen creditcard? Dan kan je vaak ook met Paypal betalen.

Ik neem nu het voorbeeld van de populaire website Colourpop.com.

Stap 2,1

Nadat je je winkelwagen hebt gecontroleerd klik je op “proceed to checkout”. In het Nederlands zouden we dat de kassa noemen. Je komt dan op een scherm waar je je verzendgegevens invoert.

Stap 2,2

Je zet hier onder “Country” dus NIET Nederland, maar zet het veld op USA of United States. Je voert wel je eigen naam in. Als je kijkt op Shipito in jouw account (log in met je e-mailadres en je zelf gekozen wachtwoord) zie je op jouw pagina je Amerikaanse adres staan. In het voorbeeld heb ik mijn gegevens weggehaald. De rest van de dingen die op deze pagina staan kan je voor nu negeren.

stap 2,3

Deze gegevens ga je nu invoeren op de site van (in dit geval) Colourpop. Zoals je misschien opvalt ziet het adres er in Amerika anders uit dan in Nederland. Daarom hebben ze ook twee adresregels. Op de eerste zet je de naam van de straat en het huisnummer, op de tweede zet je het nummer van jouw virtuele postbus. In het dagelijks leven zetten mensen hier het nummer van hun appartement. Daarom staat er bij Shipito ook “Suite#”. Dit nummer gebruikt Shipito om te weten welk pakketje bij welke account hoort.

Daarna voer je als eerste de naam van de stad in en daarna kies je de staat. Shipito gebruikt daar de afkortingen van de staten voor. Een lijst van afkortingen en de staten vind je bijvoorbeeld hier. Shipito gebruikt meestal NV (Nevada) en OR (Oregon). Als laatste voer je de postcode (5 cijfers) nog in. Helemaal onderin kies je jouw betalingsvoorkeur en accepteer je ook hier de Terms & Conditions (Algemene Voorwaarden).

Door op de knop “proceed to paypal” – ik koos voor Paypal als betalingsvoorkeur- maak je je order definitief en ga je betalen.

stap 2,4

Doorloop die betalingsprocedure en je eindigt op een pagina met een algemene “gefeliciteerd met uw aankoop” pagina. Ter bevestiging van je order krijg je een e-mail. In veel gevallen (zeker als het een populair artikel betreft) moet je hierna even wachten. Na een paar dagen tot weken ontvang je een mail met een trackingnummer. Bewaar dit nummer.

stap 2,5

Je kan namelijk in je Shipito-account aangeven dat je een pakketje verwacht. Dat doe je onder het tabblad “Expected Packages”. Als je hier het trackingnummer van je pakketje doorgeeft heb je een extra zekerheid dat het juist pakketje bij jou aankomt.

Let op: dit is niet verplicht. In principe weet Shipito op basis van het Suitenummer precies voor wie het pakketje is.

En dan begint het lange wachten. Als je hebt meegerekend zijn je kosten tot op heden alleen die van het pakketje zelf (evt plus de verzendkosten binnen Amerika) en de eventueel de kosten voor een speciale account bij Shipito.

In mijn geval:

Shipitokosten: 0,=
Artikelen: $37,=
Verzendkosten: 0,=

Totaal: $37 /€32,67

Het volgende deel van het Grote Shipito Topic komt zodra het pakketje binnen is bij Shipito. Ik wil jullie namelijk exacte screenshots geven van het proces. Wachten jullie met me mee? Duimen dat het snel is!!

Heb jij een Shipito account? Heb je er al eens gebruik van gemaakt en wat zijn jouw ervaringen? Deel het hieronder!

 

 

One Reply to “Het Grote Shipito Topic – Deel 2: Bestellen in een webshop”

  1. liedewij stavenuiter says: Reply

    heb je hem al ontvangen? wil graag meer weten!!

Leave a Reply

*