Hema Zomer 2016 – Highlighter en bronzer

Hema heeft deze zomer twee prach-ti-ge producten: een highlighter en een bronzer met zuuuuuulke mooie glans. Die moest ik testen! Dus vandaag: Hema Highlight powder en hema bronzing powder.

Hema highlight powder bronzer Hema highlight powder bronzer zomer 2016 review swatches full face

De verpakking is natuurlijk helemaal Hema: simpel, zwart en zonder poespas. Toch is het patroon in de poeders zo mooi dat dat helemaal niet stoort. Sterker nog: het versterkt elkaar. Ik zou deze poeders gewoon op mijn toilettafel zetten om naar te staren.

Hema highlight powder bronzer zomer 2016 review swatches full face

hema zomercollectie highlighter en bronzer5

Op de foto is het heel moeilijk om de sparkle van deze poeders te zien, maar geloof me: ze zijn er. De vraag met zulke producten is alleen altijd of het een spray over is. Dat gaan we straks testen.

hema zomer bronzer en highlighter5

Als eerste swatch ik natuurlijk de Hema Highlight Powder en Hema Bronzing Powder op mijn hand.

Hema highlight powder bronzer zomer 2016 review swatches full face Hema highlight powder bronzer zomer 2016 review swatches full face

Vooral de bronzer valt tegen. Weinig pigment en erg veel talk in de formule van de highlighter. De glans is er wel, maar veel van het poeder valt en brokkelt. Hopelijk werkt het beter op mijn gezicht.

Mijn gezicht met foundation en transparante poeder
Mijn gezicht met foundation en transparante poeder
Met Hema bronzer powder
Met Hema bronzer powder
Met hema bronzer en highlight
Met hema bronzer en highlight

Zoals je ziet is het effect erg subtiel. Je ziet het wel als je er op let, maar je moet wel even twee keer kijken. Voor sommigen is dat waarschijnlijk een plus. Ik hou ook wel van subtiel, maar dit is dan weer te subtiel. De highlighter mag meer pigment en glans en de bronzer mag dekkender en minder weg te blenden. Zelfs door alleen de highlighter aan te brengen verdween een beetje van de bronzer. Dat zou niet moeten kunnen gebeuren, vind ik.

Conclusie

Alles bij elkaar zijn de Hema highlight powder en hema bronzing powder niet wat ik er van had gehoopt. Ze staan mooi op mijn toilettafel, maar aanzienlijk minder mooi op mijn gezicht. Als ik een no make-up make-up zou doen, zou ik deze misschien nog pakken, maar voor elke dag zijn ze gewoon té transparant.

De Hema Highlight Powder en Hema Bronzing Powder kosten €6,= per stuk.

Leave a Reply

*