HEMA oogschaduwpallet – review en swatches

Hema oogschaduwpallet

Toen ik laatst in de Hema stond, viel mijn oog op het nieuwe Hema oogschaduwpallet. Pallet? Pallettes! Er zijn namelijk VIJF nieuwe kleuren combinaties! Perfect op tijd voor de feestdagen en in bijna alle denkbare kleuren!

Hema oogschaduwpallet

Ik koos voor drie van de vijf palletten. Naast deze drie zijn er nog twee andere: één met grijstinten en één met groentinten. Mijn palletten zijn paars (The best of both worlds), blauw (The sky is the limit) en goud (No gold no glory). Ik twijfel er niet aan dat de gouden variant de best seller zal worden. Die kleuren zijn echt spot on! Toch is het fijn dat de collectie zo compleet is met kleuren voor elk wat wils. Kijk snel mee naar de drie palletjes!

Hema oogschaduwpallet – The sky is the limit

Hema oogschaduwpallet the sky is the limit

Als eerste het The sky is the limit pallet. Een oogschaduwsetje met 5 prachtige blauwtinten met zowel glitter als satijnen finish.

Hema oogschaduwpallet the sky is the limit

Ik heb groene/bruine ogen, dus blauw is niet zo mijn kleur. Toch vind ik dit een heel leuk palletje. Niet omdat ik jaren ’80 stijl met blauwe oogschaduw loop. Maar wel omdat de kleuren een leuk accent kunnen zijn in een look. Helaas hebben de kleuren geen naam, dus ik nummer ze maar even van lilnks naar rechts, 1 t/m 5.

1 is een regelrechte, koele wit zonder shimmer of glitter.
2 is een lichtblauw die op mijn huid veel grijzer uitvalt. Erg poederig en weinig pigment.
3 is een donkere, jeansblauw met zilveren glitter.
4 is een donkergrijs met donkergrijze glitter.
5 is een donkerblauw met een paarsige ondertoon. Mat, poederig en weinig pigment.

Kijk maar naar de swatches.

Hema oogschaduw pallet the sky is the limit

Zo blauw is het dus niet. Ik vind de kleuren in de verpakking nogal intimiderend, maar op de huid valt het mee. Ze zijn niet super gepigmenteerd en neigen meer naar grijs dan felblauw. Ik denk dat de middelste en meest rechter kleur een heel mooi accentje kunnen zijn onder de ogen.

Hema oogschaduwpallet – No Gold No Glory

Hema oogschaduwpallet - No Gold No Glory

Het regelrechte tegenovergestelde van The sky is the limit is het No Gold No Glory pallet. Hallo warme, gouden kleuren! Prachtig! Dit moet een top seller zijn!

Hema oogschaduwpallet - No Gold No Glory

Ik draag meestal dit soort kleuren als ik niets bijzonders met mijn kleding doe. Dit zijn kleuren die iedereen staan en overal bij combineren. Ik vind het pigment in dit pallet ook een stuk beter. Ook hier voor het gemak maar weer genummerd.

1 is een koele wit met een lichte shimmer
2 is een beige/roze kleur met shimmer.
3 is een oranje gouden kleur die iets poederig is, maar veel pigment heeft.
4 is een diepe, chocoladebruin met een gouden glans.
5 is een donkere pure chocolade bruin met een matte finish.

Hema oogschaduwpallet - No Gold No Glory

Dit is zo’n heerlijk palletje dat je heel gemakkelijk pakt en even snel een look mee maakt. De kleuren passen goed bij elkaar en het is duidelijk hoe je hier mee combineert en hoe je dit draagt. Simpel en geweldig!

Hema oogschaduwpallet – The best of both worlds

Hema oogschaduwpallet - The best of both worlds

Dit pallet is mijn ideale combi. Ik hou heel erg van paarse kleuren, want die complimenteren mijn groenige ogen. Maar paars is ook heel gevaarlijk. Want als de kleur verkeerd uitpakt, lijkt het alsof iemand je op je oog heeft geslagen.

Hema oogschaduwpallet - The best of both worlds

Gelukkig zijn dit allemaal paarstinten die richting roze en niet richting rood (behalve de rechter) gaan.

1 is een matte wit.
2 is licht lila met een klein glittertje, helaas erg poederig en weinig pigment.
3 is een mooie roze nude kleur zonder shimmer maar niet mat.
4 is een mauve/paars kleur zonder shimmer maar niet mat.
5 is een wijnpaars/bordeaux kleur die bijna mat is.

Hema oogschaduwpallet - The best of both worlds

Dit pallet inspireerde mij het meeste, en dus maakt ik er een look mee. Vanmiddag komt hier een tutorial van online.

Hema oogschaduwpallet - The best of both worlds

Ik vond de lichte kleuren hierbij erg moeilijk om zichtbaar te krijgen. Wit, lila en nude zijn eigenlijk vrijwel onzichtbaar. De twee donkere kleuren waren wel goed zichtbaar en blendden makkelijk.

Conclusie

Ik vind de matte kleuren in de palletjes niet erg goed. Ze hebben weinig pigment en zijn erg poederig. Gelukkig is er primer en dat maakt een boel goed. De glanzende kleuren, met name in het No gold no glory pallet zijn wel heel goed. Met alle paletten is een leuke look te maken en voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

Het Hema oogschaduwpallet is te koop bij Hema en op hema.nl voor €7,50.

2 Replies to “HEMA oogschaduwpallet – review en swatches”

  1. Jammer dat het pigment zo matig is inderdaad. Het had wel wat meer mogen knallen. Ik blijf lekker bij mij too faced palette 😀

  2. […] iets gekocht te hebben. En ook afgelopen keer was geen uitzondering. Niet alleen shopte ik de leuke oogschaduwpalletjes, maar ook dit concealer […]

Leave a Reply

*