HEMA make-up kwasten

De kwasten van de HEMA zijn een beetje moeilijk te reviewen. Sommige zijn totaal waardeloos en andere zou ik echt niet meer zonder kunnen. Gezien de prijs zou ik er een aantal gewoon eens proberen en kijken of ze je bevallen. Je kan altijd nog 20 Euro uitgeven, maar probeer eerst eens of de goedkopere je niet ook prima aan jouw make-up behoeftes voldoen.

Hema kwaten: Haren

Laat ik beginnen met een belangrijk verschil in de kwasten onderling: het soort haar. De meeste (of alle?) kwasten met een zwarte steel hebben dierlijk haar. De meeste kwasten met een witte steel hebben synthetisch haar. Ik heb ook 1 zilveren kwast, die volgens mij synthetisch is. Maar ik durf niet te zeggen of ze allemaal synthetisch zijn.
Mijn HEMA kwasten met een zwarte steel
Over het algemeen zijn kwasten met dierlijke haren beter voor poederproducten en synthetische beter met crèmes en vloeistoffen. De HEMA bewijst wat mij betreft met hun witte lijn dat dat niet altijd waar is. Ik ben werkelijk verliefd op mijn witte poederkwast.
Nu wat meer over de verschillende soorten kwasten. Allereerst de waaierkwast.
HEMA Waaierkwast

HEMA Waaierkwast ***

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met deze kwast. Ik houd van ’em omdat hij lekker zacht is en highlighter echt prachtig aanbrengt. Maar ik haat ’em omdat hij niet goed schoon te maken is. Hij behoudt zijn vorm namelijk niet. Toen ik deze kwast kocht was het een mooie, strakke en vooral platte waaier. Toen ik deze kwast voor het eerst had gewassen was het meer een kalende poederkwast. Hij was totaal geëxplodeerd. De haren stonden alle kanten op! Tegenwoordig rol ik de kwast in toiletpapier en plet ik ’em een nachtje onder een zwaar boek. Dat gaat ten koste van de breedte van de waaier, maar dan is ie in elk geval plat. Deze kwast is ook niet geschikt voor vegetariërs en veganisten: de kwast is gemaakt met dierlijk haar.

 

HEMA Platte oogschaduw kwasten

HEMA Platte oogschaudwkwasten ****

Zoals je kan zien heb ik twee platte oogschaduwkwasten van de HEMA. Dat is niet voor niets. Ik vind ze namelijk heel fijn. Je brengt er op een prettige manier cream shadows zoals de Maybelline Colour Tattoo mee aan. Als je ze met een deppende beweging gebruikt zijn ze ook heel geschikt om glitters aan te brengen op een basis. Echt een topper! En niet onbelangrijk: gemaakt van synthetische (Taklon?) materialen, dus geschikt voor vegetariërs en veganisten.

 

HEMA blusher brush

HEMA Gezichtskwasten *

Dan een absolute afrader: deze blusher/bronzer kwast. Als je naar het plaatje kijkt voel je ’em bijna prikken. Gemaakt met dierlijk haar dat echt heel slecht is afgeknipt, waardoor je je product ook echt niet mooi kan aanbrengen. Dit zou een mooie, recht lijn naar boven moeten vormen, maar er steken haren uit en de curve loopt heel raar. Helaas geldt dit voor alle gezichtskwasten uit de zwarte lijn van de HEMA. Ze zijn allemaal gemaakt met prikkend, slecht geknipt haar.
Wenkbrauw/eye liner penseel

HEMA Wenkbrauw/eye liner penseel ****

Gauw over naar een leuker verhaal! Ik was al een tijdje op zoek naar een heel klein kwastje zoals deze. Hij is super plat, waardoor je hele dunne lijntjes kan trekken. Maar hij is ook stevig genoeg zodat je de kwast niet plat drukt tegen je wimperlijn. Hier ben ik echt super blij mee! Ik weet niet zeker van welk materiaal dit penseeltje is gemaakt. De haren voelen een beetje te glad om dierlijk te zijn, dus ik vermoed dat het synthetische vezels zijn.

 

Lange en korte blending brushes

HEMA Blending brushes ****

Nog een hit! Deze zwarte (dus dierlijke haren) blending brushes kan je gebruiken om je oogschaduw aan te brengen. Maar ik gebruik ze alleen om te blenden. Als ik meerdere kleuren gebruik in een look, wil ik graag dat de kleuren mooi in elkaar overlopen (dat heet dus blenden). Dat doe je door een zacht, fluffy penseel te nemen en zachtjes over de kleuren te aaien, tot ze mooi in elkaar overlopen. De HEMA heeft daar prima kwastjes voor. Ze voelen natuurlijk niet zo zacht als de MAC 217 of een Sigma, maar voor een beginner of mensen met een klein budget is deze prima!
HEMA Lippenselen

HEMA Lippenseel **

Ik ben tevreden met deze kwasten, omdat ze voor het geld niet te verslaan zijn. Toch zoek ik nog even door naar een echte Heilige Graal voor wat lippenselen betreft. Mijn belangrijkste klacht met deze kwastjes is dat de haartjes verspringen. Ik buff mijn lippenstift graag flink in mijn lippen. Maar als ik te hard op deze kwastjes duw dan waaieren de haartjes uit. Als dat langs mijn liplijn gebeurt, kan ik opnieuw beginnen. Want dan zit ik dus buiten de lijntjes te kleuren. Dit is beslist geen afrader, maar voor een lippenstift-a-holic zoals ik voldoet hij niet.
HEMA Poederkwast

HEMA Witte poederkwast *****

Lest best zeggen ze wel eens, en dat geldt zeker voor deze poederkwast. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij ik met deze kwast ben. Hij voelt zacht op de huid, maar is stevig genoeg om een poeder mooi aan te brengen. Hij heeft synthetische haren, maar dat doet ’em eerder goed dan kwaad, gezien de reputatie van de gezichtskwasten van de HEMA met dierlijke haren. Hij kost maar €4,= en hij zou het dubbele waard zijn. Ga deze kwast kopen mensen!!

Dan nog even een laatste opmerking. De kwasten van de HEMA hebben allemaal een houten steel. Dat betekent dat de lijmverbinding tussen het metaal dat de haren bijeen houdt en de steel snel loslaat. Laat deze kwasten dus nooit weken en droog ze zo snel mogelijk met de haren naar beneden. Zelfs dan kan je de pech hebben dat ze uit elkaar vallen. Het is mij al vaker gebeurd. Een drupje lijm er tussen lost dat probleem echter zo weer op.

HEMA make-upkwasten zijn exclusief verkrijgbaar bij de HEMA en kosten tussen de 2 en 4 euro.

One Reply to “HEMA make-up kwasten”

  1. […] van. Helemaal niet handig met opruimen dus! Ik gooide het kwastje weg en gebruikte mijn ouwe trouwe schuine kwastje van de Hema. De formule van het product is wel heel fijn. Een klein beetje romig, maar zeker niet […]

Leave a Reply

*