Hema concealer palette – review en swatches

Hema concealer palette Light

Het gebeurt maar zelden dat ik de Hema inloop zonder iets gekocht te hebben. En ook afgelopen keer was geen uitzondering. Niet alleen shopte ik de leuke oogschaduwpalletjes, maar ook dit concealer palette.

Hema concealer palette Light

 

Hema concealer palette Light

Dit palette heeft vier kleuren voor 4 types lichte huid, roze, geel, zalm en licht getint. Maar ik gebruik de verschillende kleuren ook als een soort corrector. Een zalmtint werkt namelijk erg goed op paars/blauwe verkleuringen onder je ogen en een lichte roze werkt oplichtend op de rode plekjes rond mijn neus.

Hema concealer palette Light

Zo op mijn huid zie je goed dat de kleur rechts boven mijn ‘ideale’ concealer tint is. Mijn huid is zelf namelijk een klein beetje gelig. De kleur links boven is voor mij erg licht roze (bijna wit) en de twee onderste zijn een tikkeltje donkerder. Ik denk dat een mix van de twee rechter kleuren ideaal zou zijn. Makkie. Dan mixen we ze gewoon! 🙂

Hema concealer palette Light swatches

De textuur van de concealers is erg vettig. Dat zie je als je je vingers gebruikt heel goed. Je vingerafdrukken blijven er in staan en de concealers glanzen dan wat meer. Eenmaal op je huid merk je daar trouwens niets meer van. Hema concealer palette Light droogt namelijk een beetje op. Daardoor gaat hij ook niet op je huid glibberen en trekt hij niet zo heel erg in lijntjes.

Hema concealer palette Light

Hieronder zie je wat de concealer voor mij doet. Links zie je mij met niets op mijn huid, in het midden heb ik met een heel klein buffer kwastje over de huid gestippeld en rechts heb ik het daarna met een schone kwast ingebuffed.

Hema concealer palette Light

Ik vond het resultaat niet heel dekkend, maar daardoor wel erg natuurlijk. Er vindt zeker wat kleurcorrectie plaats maar weinig bedekking. Ook accentueert het de droge velletjes op mijn huid een beetje.  Dat zie je boven mijn wenkbrauw en op mijn kin een beetje gebeuren. Het is niet zo erg als sommige andere concealers, maar ik heb ook wel eens beter meegemaakt.

Toch durf ik jullie dit Hema concealer palette best aan te raden. De prijs is natuurlijk fantastisch en voor dagen dat je weinig problemen hebt met je huid is dit setje perfect. Je kan er gewoon alle kanten mee uit en door de verschillende tinten in het palette kan je er het hele jaar rond mee vooruit. Er is bovendien een ander pluspunt. Er is een donkere versie! Als een van de weinige bedrijven houdt de Hema rekening met dames met een donkerdere huid! +1 voor de Hema!!

Het Hema concealer palette Light is te koop bij de Hema en op Hema.nl voor €6,=.

 

One Reply to “Hema concealer palette – review en swatches”

  1. Klinkt super zeg! Ik heb helaas regelmatig wat oneffenheden waar ik de concealer voor gebruik dus ik denk dat deze niet dekkend genoeg is. Maar voor een naturel look lijkt hij me geweldig zo vanaf je foto’s!

Leave a Reply

*