Happy zomernagels

Bijna niemand weet dit, maar ik ben opgeleid nagelstyliste. Ik vind het geweldig om mijn nagels mooi te maken, maar ik neem er niet altijd de tijd voor. Maar als ik dan eens de tijd neem…dan maak ik er ook werk van. Maar het moet niet teveel tijd gaan kosten. Vandaag deze snelle, vrolijke, aqua/strand geinspireerde nagels mét glitter eyecatcher!

nagels

De kleuren die ik gebruikte:

  • Duim (donkergrijs): L’Oreal Paris Clor Riche – 888 Mademoiselle Grey 
  • Wijsvinger (heel licht rose/beige): Sally Hansen – 110 Birthday Suit
  • Middelvinger (zeeblauw): Sally Hansen – 720 Mintage
  • Ringvinger (basiskleur licht grijs en swarovski steentjes): L’Oreal Paris Color Riche – 885 Aux Chandelles
  • Pink (blauw): Gosh – Denim Delight

nagels 2

De lakjes breng je gewoon in twee laagjes zoals normaal aan. De ringvinger was iets ingewikkelder. De steentjes zijn Swarovski 1,8 mm kristalletjes (30 stuks voor €2,49) in de kleur Crystal. Om ze stevig te bevestigen bracht ik eerst een basiskleur aan, en daaroverheen Mod Podge (te koop bij onder andere Xenos). Deze lijm droogt transparant op en werkt zowel als lijm als afdeklaag. Hij wordt om die reden veel gebruikt om mee te knutselen. Zodra de Mod Podge begint op te drogen plaats je in (dus zachtjes aanduwen) de lijm de kristallen. Na ongeveer 10 minuten is de lijm droog en zitten de kristallen goed vast. Omdat deze lijm een beetje flexibel blijft kunnen ze lichte stootjes hebben. Natuurlijk worden ze nooit helemaal stootvast. Na een paar dagen ga je ze verliezen.

DSC06428

Om dat te voorkomen zou je nog kunnen kijken of je er een extra laageje Mod Podge of een topcoat over kan doen. Ik vind dat ten koste gaan van de glans van de kristallen, maar iedereen moet dat natuurlijk voor zichzelf weten.

Wat vind jij van deze simpele nail art?

Leave a Reply

*