Gezond ontbijt: Ambers briljante banaanpannenkoekjes

Ik ben dit weekend lekker bij mijn vriendinnetje Amber geweest. Waar Sven en ik soms erg gemakszuchtig en ongezond kunnen eten, is zij juist biologisch verantwoord en gezond bezig. Het ontbijt dat ze me zondag voorzette is de ideale combinatie tussen de twee: smaakt ongezond maar is juist goed voor je. Banaanpannenkoekjes!

Banaanpannenkoek

Wat heb je nodig? Voor 2 personen.

Voor het beslag:

– een blender of staafmixer
– 2 bananen
– 2 eieren

Banaanpannenkoekjes beslag
Banaanpannenkoekjes beslag

Om in te bakken:

– boter, kokosvet of olie.

DSC04890

Voor het beleg (een willekeurige combi van):

– ricotta
– cacaopoeder
– poedersuiker
– kokosschaafsel
– nectarine of ander fruit
– wat je verder zelf maar lekker vindt

 

Zoals je ziet is dit beslag glutenvrij en afhankelijk van waar je in bakt en wat je erop doet ook koemelkvrij.

Neem je blender of staafmixer en doe daarin de bananen en eieren. Doe de blender aan tot er geen stukjes banaan meer in zitten en het een egaal beslag is. Zet je pan op een middelhoog vuur en verwarm vervolgens de boter tot hij niet meer spettert.

Vanuit het midden gegoten beslag
Vanuit het midden gegoten beslag

Schenk het beslag in de pan en laat het vanuit het midden uitlopen. Verspreid het dus niet met een spatel en schenk ook niet in een rondje. Deze pannenkoekjes zijn wat minder stevig dan de traditionele pannenkoeken en hebben dus wat meer dikte nodig in het midden.

banaanpannenkoekje

Bak de pannenkoekjes rondom bruin en haal ze dan van het vuur. Nu is het aan jouw fantasie om er lekker beleg op te doen! Ik koos voor nectarine, poedersuiker, hüttenkäse en cacaopoeder.

DSC04899

Eet smakelijk!

One Reply to “Gezond ontbijt: Ambers briljante banaanpannenkoekjes”

  1. Ik vind dat je zeer leuke en boeiende artikelen schrijft waar je als lezer of lezeres ook echt iets aan hebt. Wij merken aan onze bezoekers van SpaOnline.com dat zij graag leuke weetjes over uiterlijk lezen, voeding en welke producten er allemaal precies op de markt zijn. Bedankt voor de leuke informatie!

Leave a Reply

*