French manicure tutorial

French manicure lakken

Een French manicure is dé manier om je nagels mooi te verzorgen. Ze zijn allang niet meer alleen voor kunstnagels of voor dames die super handig zijn met nagellak. Een mooi lang nagelbed met een gelijkmatige witte rand is voor de meeste vrouwen toch het ideaal.  Jij kan het ook! Vandaag leer ik je zelf een French manicure te lakken in mijn French manicure tutorial.

French manicure lakken
French manicure lakken

Voor een klassieke (roze en wit) French manicure heb je eigenlijk maar een paar dingen nodig:

  • Base coat
  • Roze lak
  • Witte lak
  • Top coat
  • nagellak remover
  • Quick dry druppels

French manicure lakken

Voor deze tutorial gebruik ik echter een paarse lak. Dat is lekker duidelijk zichtbaar. Thuis zou je natuurlijk ook een andere kleur kunnen gebruiken.

Let op dat je thuis natuurlijk eerst een base coat en een laagje roze aanbrengt. Dat sla ik nu even over.

Stap 1 French manicure
Stap 1

Stap 1: Je begint met een streepje lak vanaf het begin van je French manicure tot aan de top van de nagel

Stap 2 French manicure
Stap 2

Stap 2: vervolgens zet je aan weerszijden ook een streepje. Je houdt daarbij je kwastje iets schuin, zodat de French manicure straks mooi rond gaat lopen.

Stap 3 French manicure
Stap 3

Stap 3: nu werk je nog verder naar buiten en zet je de streepjes nog wat verder schuin en opzij. Als je niet wilt dat de nagellak in je nagelriem loopt kan je plakband aan de zijkanten doen. Ik gebruik straks gewoon een beetje nagellakremover en maak me niet druk om een beetje morsen.

Stap 4 French manicure
Stap 4

Stap 4: nu ga je de French manicure rond maken. Lak in de breedte richting van de nagel langs en over de streepjes die je net gezet hebt. Eerst één richting op, daarna de andere (stap 5)

Stap 5 French manicure
Stap 5

Als je het gevoel hebt dat de lak nog niet goed gedekt is, wacht dan even. Als de lak straks droog is kan je nogmaals er overheen gaan. Pas op dat je niet te dik gaat werken, dat is lelijk.

Stap 6 French manicure
Stap 6

Stap 6: het enige dat je nu nog hoeft te doen is opruimen. Neem een klein, dun kwastje (ik gebruik een oud schuin eyelinerkwastje) en dip die in nagellakremover. Daarmee ga je langs de nagelriemen. Als je niet tevreden bent over hoe scherp je French manicure lijn is geworden kan je die wat bijtekenen met de remover. Duw daarvoor het kwastje tegen het randje aan tot je de lijn hebt die je zoekt. Ga daarna in de breedte richting in een vloeiende beweging er nogmaals langs. Hierdoor krijg je een gelijkmatige lijn.

Hieronder heb ik dezelfde vinger met een meer klassieke French gedaan. Zo zou het er bij jou ook uit kunnen zien. Als je de basis kleur roze te donker vindt, kan je altijd een licht roze topcoat gebruiken. Zo vereffen je de kleur een beetje. Ik vind dat heftige contrast wel gaaf.

French manicure
Voorbeeldje van een meer klassieke French manicure

Wat vonden jullie van mijn French manicure tutorial? Gaan jullie het zelf ook proberen?

Leave a Reply

*