Fragrance Friday: Repetto – Repetto

In 2013 lanceerde Repetto (een balletschoenen merk) zijn eerste geur, simpelweg genaamd Repetto. Het is een licht poederige bloemengeur met lichte soms zelfs frisse en fruitige elementen. Niet voor meisjes maar voor echte vrouwen. Met klasse, gratie en charme.

Repetto

 

Als je eenmaal weet dat Repetto een merk is voor prima ballerina’s kan je deze geur helemaal voorstellen bij een danseres. Het heeft iets onschuldigs maar ook verleidelijks. Het is sierlijk, gebalanceerd en super, super vrouwelijk.

Top

De geur begint met een bloemetje: de roos. Heel logisch en klassiek voor een geur zoals deze. De fruitige elementen (kersenbloesem en peer) maken dat de geur in de verte wat doet denken aan English Pear van Jo Malone. Dit parfum is wel direct aanwezig en heeft wel een flinke “punch”. Niet heel subtiel, tenzij je er echt maar heel weinig van gebruikt.

Hart

De roos in dit parfum komt in het hart steeds meer naar voren. Daar wordt de geur dus heel klassiek van en meteen ook wat subtieler. Door de toevoeging van een lichte sinaasappelnoot vind ik de geur alleen maar lekkerder worden.

Basis

De geur wordt in de basis steeds fruitiger, tot je uiteindelijk alleen maar de amber, het hout en een vleugje vanille ruikt. Erg lekker en een mooi einde aan de geur.

Uiteindelijk is de geur niet voor mij bestemd. Ik heb de gratie van een kamerolifant en ik ben al ruim een decenium geen ballerina meer. Dat maakt niet dat ik deze geur niet enorm waardeer. Ik ken mensen die ik deze geur direct zou aanraden. Ik ga meer voor de meer verleidelijke geuren. maar als jij een gratieuze vrouw ben met een passie voor dansen: DOEN!

Repetto – Repetto parfum is te koop bij de betere parfumerie voor €31,50 voor 30 ml.

Leave a Reply

*