Fragrance Friday: Master Perfumers – Violet Orchid

Het merk The Master Perfumer (een eigen merk van Kruidvat) is sinds een tijdje te koop en behoort tot de goedkoopste eau de toilettes die ik ooit heb gezien. Dat kan nooit echt wat voorstellen toch…?

Op de achterkant van de best mooie verpakking staat alvast een prachtig marketingverhaal, dat ik jullie niet wil onthouden:

   “The Master Perfumer is een reeks heerlijke geuren die ontwikkeld zijn door wereldberoemde parfumeurs, met ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Geheel volgens de parfumerietraditie is aan elke geur een lang ontwikkelingsproces vooraf gegaan. De parfumeur blijft het evalueren, verfijnen en bewerken totdat er een perfecte harmonievan noten en akkoorden is ontstaan. Het serienummer van The Master Perfumer geeft de genummerde variant weer die door de parfumeur is geselecteerd. 

Violet Orchid is de 22e geselecteerde variant; een betoverende mix van vanille, orchidee en patchoeli.”

Ik had het zelf niet beter kunnen omschrijven. Dus ik ga meteen door naar mijn review.

Ik kocht de kleine verpakking van 15 ml. Er bestaan echter ook full size (50 ml) verpakkingen voor dames en 100 ml. voor heren. De heren hebben keuze uit 3 geuren, wij dames hebben 5 opties.

De omschrijving stond me aan, en toen ik de topnoten rook, deed deze geur me onwijs denken aan een parfum dat ik al kende. Maar ik kan het niet duiden. Misschien weet 1 van jullie het?

Zoals je kan zien is het flesje niet veel bijzonders. Het oogt niet goedkoop ofzo, maar het is ook geen over de top, speciaal ontworpen flesje alla Vera Wang. Het spraypompje is ook niet zo mooi afgewerkt, maar werkt uitstekend. Een ander voordeel is dat dit flesje heel klein is. Je kan het dus makkelijk meenemen in je handtas!

Top
In het begin ruikt deze geur echt heel bloemig. Die frisse geur van orchidee spreekt me heel erg aan. Lekker zomers en ook wel romantisch. Ik verbaas me over hoe krachtig deze geur is. Want je zou verwachten dat dit zo’n luchtje is dat met een kwartier verdwenen is. Niets is minder waar! Terwijl ik dit typ zijn we ruim 8 uur verder en ik kan het luchtje nog steeds heel goed ruiken.

Hart
Na een kwartiertje vervagen de topnoten en komt die vanille echt heel erg naar boven. Ik vind em te overheersend. Ik ruik zo veel vanille dat ik er een beetje misselijk van word. Een beetje draaierig zelfs. Alsof mijn zintuigen zo overweldigd zijn dat ze een error geven. Ik besluit om mijn polsen en hals even met wat water te wassen, zodat de geur wat afzwakt.

Basis
Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Daarna vond ik deze geur een stuk prettiger. Bovendien komt een paar uur later die patchoeli veel meer naar voren. Erg lekker!!

Dit zijn geen verfijnde parfums. Elk moment van het parfum heeft 1 geur. Opeenvolgend ruik ik orchidee-vanille-patchoeli. Niets subtiels en gewoon voluit die lucht. Bovendien zijn die geuren ook echt heel sterk aanwezig. Dat kan een voordeel en een nadeel zijn. Als je deze geur fantastisch vindt, dan ben je super goedkoop, maar heel goed uit.

Welke “wereldberoemde parfumeur” aan deze geur heeft meegewerkt wordt niet vermeld trouwens. Ik vermoed eigenlijk dat er een gewone parfumeur heeft geprobeerd een geur van die beroemdheid te kopiëren. Dat zou in elk geval verklaren waarom deze geur zo op een andere geur lijkt. Wist ik nou maar welke….

The Master Perfumer geuren zijn exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat en kosten €7,99 voor 50 ml.

One Reply to “Fragrance Friday: Master Perfumers – Violet Orchid”

  1. […] dat Kruidvat de super betaalbare parfumlijn Master Perfumer voert. Eerder reviewde ik hier al Violet Orchid van. Maar één van de nieuwere geuren is White Lily en die heeft een plekje in mijn handtas […]

Leave a Reply

*