Fragrance Friday: Lush – Happy Happy Joy Joy

Happy Happy Joy Joy parfumconditioner

Onlangs hield de Lushwinkel uitverkoop en als Lushverslaafde met een beperkt budget kon ik die verleiding natuurlijk niet weerstaan. Ik heb dan ook de 50% korting schappen uitgebreid afgestruind en heel wat leuks aan mijn collectie heerlijkheden toegevoegd.

Eén van mijn aanwinsten was de ‘Happy Happy Joy Joy’ conditioner. Happy Happy Joy Joy is de duurste conditioner van Lush, maar dit is dan ook vooral een haarparfum en hij ruikt dan ook hemels! De conditioner doet precies wat hij moet doen en maakt mijn haar heerlijk zacht en de geur blijft nog dagen hangen!

Lush – Happy Happy Joy Joy

Wat ik het meest aan de geur vind opvallen, is de oranjebloesem. Ik heb dat altijd een bijzondere subtiele geur gevonden, die zowel iets bloemigs als iets fruitigs heeft. Als je nog een keer ruikt valt de subtielere geur van rozen je op, gecombineerd met citrusvruchten. Op je haar ruikt hij nog lekkerder dan in het potje en elke keer dat je opnieuw ruikt valt weer een andere nuance op. Heerlijk! Doordat de conditioner voor het leeuwendeel natuurlijke ingrediënten bevat, zit er ook geen goedkoop chemisch luchtje aan, dat even lekker ruikt, maar al snel gaat vervelen.

 

Wat wél vervelend is, is dat je evenveel van de conditioner nodig hebt, als van de meeste conditioners en op die manier gaat een flesje van 100 gram er behoorlijk snel doorheen. En gezien de prijs wil ik toch zo lang mogelijk met mijn flesje doen. Gelukkig heb ik hier een oplossing voor gevonden. Op aanraden van de lieftallige Iza van Lush Maastricht, gebruik ik nu een andere conditioner voor mijn hele haar en als ik daar klaar mee ben gebruik ik een heel klein drupje ‘Happy Happy Joy Joy’ en masseer daarmee de punten van mijn natte haar in. Ik spoel dit vervolgens niet meer uit, zodat de geur goed blijft hangen en omdat het maar zo’n miniscuul beetje is, voelt mijn haar daarna ook niet vies of raar aan. Dit heeft twee voordelen; ten eerste ben ik zo goedkoper uit en doe ik langer met mijn dure conditioner en ten tweede heb ik gemerkt dat dit de punten van mijn haar in mooiere conditie houdt. Mijn haar is namelijk al heel lang niet geknipt en de punten zijn erg gespleten. Het beetje extra conditioner in de punten zorgt ervoor dat ze veel gezonder ogen. En mijn haar ruikt natuurlijk heerlijk zo.

Als Lush-fan combineer ik ‘Happy Happy Joy Joy’ nu meestal met de ‘Big’ conditioner, omdat deze geuren erg goed samen gaan. De geur van ‘Happy Happy Joy Joy’ is namelijk geïnspireerd op die van de ‘Big’ shampoo, met subtiele citrusgeuren. De conditioner hiervan bevat zeezout, waardoor mijn haar lekker veel volume krijgt en ruikt iets romiger, maar heeft de zelfde citrus ondertoon.

Alle genoemde conditioners zijn geschikt voor veganisten, zijn (zoals alle producten van Lush) dierproefvrij en bevatten geen dierlijke ingrediënten.

Lush Happy Happy Joy Joy haarparfum kost €16,95 voor een flesje van 100 gram.

Leave a Reply

*