Etos mascara – Curl & Volume en Volume Purple – review en swatches

etos volume mascara Curl & Volume review swatches beaty blog

Een paar maanden geleden heeft Etos zijn hele make-upassortiment geüpdate. Geweldig nieuws, want de producten zijn aanzienlijk verbeterd! Vandaag review Etos Volume & Curl mascara en Etos Volume Purple mascar van de in totaal 6 soorten. Die zes soorten zijn er dan ook weer in waterproof en verschillende kleuren. Er is zelfs een hypoallergene Etos mascara lijn! Uiteindelijk is het assortiment dus gigantisch! Ik koos dus voor Etos Volume & Curl mascara en Etos Volume Purple mascara, want 30 mascara’s in één review is niet te doen natuurlijk.

etos mascara

etos mascara

Bron: Beautylab.nl

etos curl en volume vergelijk zonder

Hier zie je eerst nog even mijn ogen zonder mascara. Mijn wimpers zijn relatief lang en best goed gekruld, maar ze kunnen best wat meer sjeu gebruiken.

Etos Curl & Volume mascara

etos curl & volume mascara

Etos Curl & Volume mascara doet op 1 ding na exact wat ik van een mascara wil. Hij is niet heel verlengend, maar bevat wel wat vezeltjes die kúnnen verlengen. Ik koos gewoon voor de kleur zwart, want die draag ik het liefst. Natuurlijke look met donkerbruin is natuurlijk ook heel mooi, maar zwart test toch het best. Het borsteltje heeft een leuke kromming. Mij maakt het eigenlijk niet zo uit of de borstel recht of krom is. Het werkt allemaal even makkelijk.

 

etos curl en volume vergelijk

Ik bracht voor deze foto drie laagjes aan. De eerste twee gingen vrij makkelijk, maar die derde begon klontjes te geven. Vooral aan de buitenkant zie je ook dat de separatie minder wordt. Wat ik ook mis is krul. Mijn wimpers zijn van zichzelf (hoera!) al best goed omhoog gekruld. Het lijkt daardoor alsof de Etos Curl & Volume best een leuke krul geeft. Alleen deze is er dus van mezelf. Wat wel opvalt is dat de mascara goed werkt bij eigenwijze wimpers. Op de foto zonder mascara zie je als je goed kijkt dat sommige wimpers scheef groeien. Dat corrigeerde de mascara echt heel goed.

Alles bij elkaar is het een prima mascara. Niet hyper-geweldig Heilige Graal, maar gewoon… prima.

Etos Curl & Volume mascara is te koop bij de Etos voor €5,99.

Etos Volume Purple mascara

etos Volume purple mascara

In plaats van krul en volume geeft deze mascara alleen volume. Hij is wat minder vezelig dan de curl & volume, maar ik merk in applicatie geen verschil. Ik heb dezelfde hoeveelheid krul en dezelfde hoeveelheid lengte en volume. Alleen de borstel is anders. Dat paarse kleurtje vind ik wel heel leuk. Er zijn maar weinig budget merken die dit durven. Felblauw zie je nog wel eens (Etos heeft die ook), maar deze paars en de mintkleur die ze ook aanbieden heb ik alleen maar gezien van YSL en Lancôme.

Etos volume purple mascara

Hier zie je een close up van de mascara op mijn onderwimpers. Ik zou de mascara zelf nooit op mijn bovenste wimpers dragen, maar onder vind ik het een leuk effect geven. In plaats van een gekleurd oogpotlood kan je best eens mascara doen, vind ik. Hij is wel een tikkeltje brokkelig en ik kwam helaas ook niet heel makkelijk bij de echte aanzet van de wimpers. Van veraf zie je daar natuurlijk niets van.

Het is een leuke mascara voor dames die durven, of die gewoon een accentje willen zetten.

Etos Volume Purple mascara is te koop bij de Etos en kost €5,99.

Conclusie

Etos heeft er met hun prijs van €5,99 voor gekozen om deze mascara’s aan de bovenkant van de budget-markt te plaatsen. Dat maakt dat ik vind dat je er dan meer van mag verwachten dan de anderen in die markt. Dat maken ze niet waar. Ik gebruik net zo lief een mascara van Catrice of Essence als deze. De resultaten zijn ook vrijwel hetzelfde. Om die reden zou ik de Volume & Curl niet aanraden. Maar die Volume Purple (of groen en blauw) vind ik een ander verhaal. Als jij van die bijzondere kleuren houdt, hoef je dus niet langer €30,= te betalen. Loop gewoon naar de Etos en je hebt voor 1/5 van de prijs een leuk kleurtje voor komend voorjaar!

Welke Etos mascara gebruik jij?

Leave a Reply

*