Etos Make-up Fixing Spray

Etos Make-up Fixing Spray

Met de (her)lancerings van Etos’ make-uplijn kwam ook de Etos Make-up Fixing Spray. Een product dat we voorheen eigenlijk alleen bij luxere en pro merken zagen, is nu ook voor een schappelijker prijsje te koop. Aan de test ermee!

Etos Make-up Fixing Spray

Laat ik beginnen met wat Etos allemaal beloofd met deze spray:

Etos Make-up Fixing Spray

Natuurlijke finish en je make-up houdt langer. Nou dat klinkt goed. Het flesje is niet heel speciaal, maar dat doet er niet toe. Als het maar werkt toch? De spray komt er in elk geval fijn uit en werkt zonder drijfgas. Het komt eruit door het pompje en niet zoals met haarlak door een gas.

Etos Make-up Fixing Spray

De spray voelt ook best lekker op mijn gezicht en zorgt er voor dat poeders er minder als een masker uit zien. Ik zie na het opdrogen geen andere finish. En… mijn make-up houdt ook geen seconde langer dan normaal. De ooglook verdwijnt met hetzelfde tempo en ook concealer en foundation hebben er geen baat (of schade) van. Als ik naar de ingredienten kijk is dat ook niet zo raar. Er zit eigenlijk niets bijzonders in, met uitzondering van pvp.

Etos Make-up Fixing Spray ingredienten

Water, alcohol en aloe vera sap vormen het merendeel van de formule. Phenoxyethonol is de opvolger van parabenen als conserveringsmiddel. Pvp is de allesdoener in cosmeticaland. Meestal vormt het een soort dun laagje en is de drager van andere stoffen. Isopropyl alcohol is ook weer een drager van andere producten en de PEG40 hydrogenatied castor olie is een verzorger. Ethylhexylglycerin is een conserveringsmiddel en parfum geeft alleen een lekker luchtje. Sodium Hydroxide (een ander woord voor loog) helpt met de pH-waarde en potassium sorbate is een conserveringsmiddel. Zou de Sodium Benzoate wat doen dan? Nope, conserveermiddel.

Ik zie maar één ingrediënt waar mijn make-up langer van op zijn plaats zou kunnen blijven zitten! Misschien werkt dat ingrediënt niet voor mij en merk ik daarom niets?

Ik heb Etos trouwens getweet wat volgens hun kenners het werkzame ingrediënt is. Zij geven aan de de pvp (Polyvinylpyrrolidone) inderdaad zorgt voor de ” fixatie (langer houdbaarheid)” van de spray. Als ik kijk naar de bekende, populaire fixatiesprays (Urban Decay, MAC fix+) zit dat wel in die van Urban Decay en niet in MAC. Het is me niet helemaal duidelijk waarom dit product niets doet voor mij.

Maakt dat dit dan een slecht product? Niet noodzakelijk. Er zit niet zo veel bijzonders in, maar het kan op een warme dag best lekker zijn om een spray zoals deze te hebben. Aloe Vera is heerlijk verzorgend en een beetje water en alcohol koelen je lekker af. Maar voor betere houdbaarheid van je make-up? Nee, dan kan ik beter voor wat anders kiezen.

Etos Make-up Fixing Spray is te koop bij de Etos voor €6,99.

 

Leave a Reply

*