Estée Lauder – Double Wear concealer

De meeste foundations en concealers dekken heel redelijk. Maar wat nou als je ernstige roodheid, acné of littekens hebt die je graag wilt verbergen? Dan gebruik je Estée Lauder’s Double Wear Maximum Cover.

Estée Lauder Double Wear
Estée Lauder Double Wear Maximum Cover

Verpakking

Zoals vaak met luxe merken, komt het product in een kartonnen doosje. Op dat doosje staat uitgelegd welke ingrediënten erin zitten en hoe je het behoort te gebruiken. Ik vind het meestal wat zonde van het papier, maar ik geef toe dat het wel bijdraagt aan dat luxe-gevoel.

DSC01276

 

Gevoel

Het is een prettig vloeibaar product dat gemakkelijk uitsmeert en aanbrengt. Ik koos er voor om het gewoon met mijn vingers te doen, maar het kan net zo makkelijk met een kwast.

DSC01286

 

Resultaat

Ik heb nog nooit zo’n dekkende foundation (of concealer) gezien. Mijn eigen huidskleur verdwijnt er helemaal achter. Hij is zeer geschikt om bijvoorbeeld wallen mee weg te werken.

Estée Lauder Double Wear Camouflage
Voor
Estée Lauder Double Wear
Na

Ik heb geen slechte huid, maar ik wilde het effect ook even laten zien op een groter stuk huid. Alle glans is verdwenen en de huid oogt egaal. Bovendien lijkt het wel als of ik geen poriën meer heb.

Estée Lauder Double Wear Maximum Cover
Voor
Estée Lauder Double Wear Maximum Cover
Na

Houdbaarheid

Het allermooiste is nog wel dat dit product er met geen mogelijkheid meer is af te krijgen. Het kostte me een wattenschijfje met oogmake-up remover om er een deukje in te krijgen. Maar pas nadat ik mijn gezicht met Garnier facewash waste was het er (soort van) af. Ik moest nog een keer met een reiniger er over om het helemaal weg te krijgen.

DSC01294Nadelen?

Er is maar 1 nadeel aan een producten zoals deze: je gezicht lijkt wel een masker. Je moet kleur, vorm en glans terugbrengen om niet doods te ogen. Een look met dit product kost dus wat meer werk dan je gemiddelde BB cream. Maar ja, als je dit product gebruikt had je waarschijnlijk ook meer behoeftes dan een BB cream kan vervullen.

Estée Lauder Double Wear Maximum Cover is te koop bij de parfumerie voor €34,=.

 

Leave a Reply

*