Essie Sleek Stick nagelstickers – review en swatch

Essie Sleek Stick nagelstickers Croc 'n Chic

Ik ben regelmatig te lui om mijn nagels te lakken, dus Essie Sleek Stick nagelstickers zijn voor mij een uitkomst. Niet alleen geeft het een kleurtje, maar ook nog een design. Ik besloot maar direct all out te gaan en koos voor het Croc ‘n Chic motief te gaan. Een grijs-groene kleur met gouden krokodillenprint. Oeh lala!

Essie Sleek Stick nagelstickers Croc 'n ChicDe verpakking vind ik erg veel. Het is een kartonnen envelopje met daarin een kartonnetje en een plastic zakje met daarin een plastic plaatje waar de stickers op zitten. Daarnaast zit er een klein vijltje in en natuurlijk instructies.

Essie Sleek Stick nagelstickers Croc 'n Chic Essie Sleek Stick nagelstickers Croc 'n Chic

De stickers zelf zijn er in allerlei maten. Als jij een smal nagelbed hebt zal zelfs de kleintje maat al snel vrij breed zijn. Zoals je ziet is de grootste maat waarschijnlijk meer geschikt voor op mijn grote teen. Dat maakt de nagelstickers wel heel breed geschikt. Mannen of mensen met een heel breed nagelbed zouden ze ook kunnen gebruiken. Ze zijn bovendien ook heel lang, in mijn geval zouden mijn nagels extreem lang moeten zijn als ik ze niet zou willen afvijlen.

Essie Sleek Stick nagelstickers Croc 'n Chic

Hier zie je goed hoe lang de Essie Sleek Stick nagelstickers zijn. Ik heb aan het eind van mijn nagel echt heel veel sticker over. Gelukkig is het makkelijk om dat weer te corrigeren. Doordat je dat extra flapje hebt, kan je er wat aan trekken om de vouwtjes eruit te houden. En het restantje vijl je er met het bijgeleverde vijltje (heel zachtjes met neerwaartse bewegingen) weer af.

Essie Sleek Stick nagelstickers Croc 'n Chic

Hier zie je het eindresultaat. Wat mij opvalt is dat de onderkant op een heel natuurlijke manier de contouren van mijn nagelriemen volgt. Niet iedereen zal dat hebben, want sommige mensen hebben meer v-vormige of juist hoekigere nagelriemen. Maar bij mij paste het perfect. Ook aan de zijkanen, de nagelwallen, lopen deze stickers mooi. Natuurlijk is er maar zelden een sticker die exact past. Ik hield aan de zijkanten altijd wat ‘kale’ nagel over. Maar dat zie je alleen als je er met een neus bovenop gaat kijken.

Essie Sleek Stick nagelstickers Croc 'n Chic

Hier zie je het een beetje bij mijn ringvinger. De sticker loopt wat rechter dan mijn nagelbed. Ook zie je hoe de sticker aan het uiteinde van de nagel zit. In tegenstelling tot nagellak stopt de sticker op het randje van de nagel. Nagellak breng je natuurlijk ook aan over dat randje heen. Als jij dikke nagels hebt, valt dat wat meer op.

Ik vind het effect erg mooi en makkelijk en chic. Maar ik heb ook wel wat op en aanmerkingen. De eerste is hygiene. Essie geeft aan om eerst je handen te wassen voordat je de stickers aanbrengt. Je maakt dus een nattige omgeving die je daarna met plastic gaat afsluiten. Ik zie de paddestoelen groeien. Ik heb daarom gewoon een beetje alcohol gebruikt (aceton kan ook) om mijn nagels juist van schimmels en bacterien te ontdoen. Daarnaast droogt het ook wat uit, waardoor mijn nagels geen petri schaaltje worden. Mijn nagels komen er dus ook ietsjes droog onderuit.

eraf

Bovendien droeg ik ze geen 5 dagen, maar gewoon een avondje. En precies om die reden, zou ik deze stickers niet aanbevelen.

De stickers zijn namelijk bijna een tientje per setje. Voor één avondje. Das best een boel poen! Voor evenveel geld koop je een heel flesje Essie nagellak. Als je langer plezier wilt leg je er wat geld bij en bezoek je een nagelstyliste. Ik vind het geen geld naar waarde. Zeker als je bedankt dat je 12 setjes koop bij de Action voor hetzelfde geld!

Conclusie? Het is prachtig, maar wel erg duur.

Essie Sleek Stick nagelstickers Croc ‘n Chic is te koop bij de drogist en online voor €9,90.

 

Leave a Reply

*