Essence waterproof eyeliners – swatches en review

Essence waterproof eyeliner

Essence heeft enorm veel verschillende soorten en maten eyeliner. Gel, potlood, kwastjes, stiftjes, you name it! En van bijna elke soort is er ook een waterproof versie. Vandaag test ik de twee bekendste soorten: een stift en een met een kwastje.

Essence waterproof eyeliner
Essence waterproof eyeliner

Ik koos voor twee Essence waterproof eyeliners die in hun “gewone” versie het populairst zijn. De Essence Liquid Ink en de Essence Eyeliner Pen. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar die viltstiftachtige eyeliners, want daar maak ik minder snel foutjes mee. Ik ga snel aan de gang en begin eerst eens met de stift zelf.

 

Essence Eyeliner Pen Waterproof
Essence Eyeliner Pen Waterproof

Deze eyeliner is echt een kolfje naar mijn handje. De stift is stevig maar niet hard en ook niet te lang.

Nu zijn broertje: de Essence Liquid Ink Waterproof.

 

 

Essence liquid Ink waterproof
Essence Liquid Ink waterproof

Dit is het soort eyeliners die ik vroeger had en nooit die scherpe lijn mee kreeg die anderen op de een of andere manier wel kregen. Grrrr! Geïrriteerd begin ik lijntjes op mijn arm te tekenen, naast die van de gewone pen.

Essence liquid Ink waterproof eyeliner pen
Links: Essence Eyeliner Pen Waterproof
Rechts: Essence Liquid Ink Waterproof

Aie, kom ik daar even terug op mijn eerdere mening. De Eyeliner pen is veel transparanter en minder strak dan het penseel van de Liquid Ink. Wel zie je bij de eerste lijn van Liquid Ink dat ik het penseeltje beter had moeten afvegen. Je maakt anders klodders.

Ik hou van matte eyeliners omdat die vaak veel intenser lijken dan de glanzende eyeliners, zelfs als de pigmentatie eigenlijk hetzelfde zou moeten zijn. Mijn voorkeur gaat dus nu uit naar de penseel-variant. Dat had ik écht niet verwacht. Een beetje beteuterd probeer ik dan ook maar een lijntje te maken langs mijn wimperrand.

Essence liquid Ink waterproof
Wenkbrauwen: L’Oreal Brow Artist genius Kit in Light to Medium.
Ogen: Catrice Eye’Matic Eyepowder Pen

Ik ben niet goed in dit soort randjes, laat staan dat ik een wing kan maken. En hier lukt het me gewoon. Met de nadruk op gewoon. Geen moeite. Gewoon hatsieflatsie zonder pijn.

Ik probeer hetzelfde te doen met mijn eyeliner pen. Lukt niet. Hij loopt uit langs mijn mini rimpeltjes en het randje oogt bibberig. Een wing komt er niet eens van.

Ik ben serieus stomverbaasd. De Essence waterproof eyeliners verschillen echt als dag en nacht. Mat vs glanzend, pen vs penseel en pigemnt vs transparant. In alle gevallen steek Liquid Ink er met kop en schouders boven uit.

Essence waterproof eyeliners zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor €2,59.

 

Leave a Reply

*