Essence Stay All Day Concealer – review en swatches

Essence Stay All Day concealer

Ik weet niet precies hoe het komt, maar de wallen en donkere kringen onder mijn ogen zijn de afgelopen maand echt epic geweest. Tijd voor een epic concealer dus! Zou Essence Stay All Day Concealer de kringen onder controle krijgen?

Essence Stay All Day concealer

Deze liquid concealer is niet veel om naar te kijken. Plastic buisje met een plastic dop en een paars/roze opdruk die er makkelijk af slijt. Voordeel: lekker compact dus ook handig om mee te nemen in je handtas.

Essence Stay All Day concealer

Het applicatortje in de concealer is zo’n standaard lipgloss dingetje dat ze in het Engels een do foot noemen. Hij is wat aan de harde kant, waardoor ik mezelf min of meer in m’n oog steek om het aan te brengen. Ook houdt hij niet veel product vast, dus je moet flink vaak dippen.

Essence Stay All Day concealer

Met het ook op de aankomende winter koos ik voor de lichtste kleur: 10 – Natural Beige. Naast deze kleur zijn er nog één andere kleur: Soft beige. Als jij een medium of donkere huid hebt kan je deze concealer dus wel uit je hoofd zetten. Jammer.

Essence Stay All Day concealer

Tijd om de Essence Stay All Day concealer te testen. Ik begin op mijn hand.

Essence Stay All Day concealer Natural Beige

Dit ziet er uit als een redelijke dekking toch? Hij trekt wel heel erg in de lijntjes, maar zoveel rimpels heb ik nou ook weer niet in in gezicht. Geen probleem als dit het resultaat is, vind ik.

Essence Stay All Day concealer Natural Beige

Eenmaal uitgewerkt met mijn vingers zie je eigenlijk helemaal niets meer van dat in de lijntjes trekken. Je ziet een klein beetje lichtere huid en ook een iets gladder huidje. Alleen de dekking is niet meer zo heftig als net. Je ziet mijn adertje er gewoon onder. Eens kijken hoe dat onder mijn ogen uitpakt.

Essence Stay All Day concealer Natural Beige

Ik vind dit niet slecht. Je ziet minder donkerheid. Ik heb wel eens beter gezien, maar ook veel slechter. Als ik deze concealer over een corrector zou doen, zou het misschien wat beter werken. Maar ik laat jullie liever het product op zichzelf zien. Het laatste deel van deze concealer is natuurlijk die 16 uur houdbaarheid. Die heeft ie niet. Maar een paar uur houdt ie prima uit. Daarna even opnieuw aanbrengen en afpoederen en HOPPA! gewoon weer een paar uur door.

Ok, het is niet mijn nieuwe favoriete concealer, maar hij werkt best heel prima. Zeker gezien de prijs.

De Essence Stay All Day concealer is te koop bij de Kruidvat en Trekpleister voor €2,59.

 

One Reply to “Essence Stay All Day Concealer – review en swatches”

  1. Ik heb deze concealer ook in de donkerste kleur en ik vind ‘m helemaal geweldig! Hij mengt zich mooi met m’n foundation. Ik denk ook dat als ik ‘m zo sec op zou doen dat-ie dan te licht voor me zou zijn. De applicator zelf is wel hard ja, maar dit product heeft me echt verrast het afgelopen jaar. Kunnen veel duurdere merken weer een voorbeeld aan nemen vind ik…

Leave a Reply

*