Essence Happy Girls are Pretty

Essence Happy Girls are pretty

Essence heeft in september de Essence Happy Girls are Pretty collectie. Een super schattige, pastelkleurige collectie bestaande uit twee oogschaduwpallets, contour en highlight setje, blush, 2 oogpotloden, 2 lipsticks, 6 nagellakken en een nagelvijl. Ik kon helaas niet meer alles krijgen, dus review ik een deel van de collectie.

Essence Happy Girls are pretty

Ik heb 01 happiness is … seeing your smile oogschaduw, de blush: you sweeten my day!, contourkitje: happiness is … a way of life en twee super dunne oogpotloodjes: happy girls rock en the choco side of life. 

Laten we beginnen met de oogschaduw.

Essence Happy Girls are Pretty oogschaduw pallet: happiness is … seeing your smile

Essence Happy Girls are pretty

Dit super schattige palletje bevat 5 kleurtjes: ijswit, licht roze, donker roze, taupe en licht goud. Alle vijf swatchen ze niet heel lekker. De oogschaduw is heel brokkelig en poederig en brengt ongelijk aan.

01 happiness is … seeing your smile swatches

Ook de houdbaarheid is beroerd. Ik veegde deze swatches zonder enige moeite weg, waarbij alleen de glitter nog achter bleef. En die glitter daar irriteer ik me mateloos aan. Het is zó veel en gaat werkelijk overal zitten. Op mijn wang, op mijn voorhoofd, op mijn kin. Aaargh! De oogschaduw is bovendien beroerd gepigmenteerd. Om deze swatches op mijn arm te krijgen moest ik minstens 3x wrijven.

Essence Happy Girls are Pretty contouring set: happiness is … a way of life

Essence Happy Girls are pretty
Essence Happy Girls are Pretty contouring set: happiness is … a way of life

Dit handige kitje bestaat uit een relatief oranje/bruine contourpoeder en een rosé gouden highlighter. De contourpoeder is leuk, maar een tikkie donker voor de herfst/winter. Veel dames zijn al weer een stuk bleker en hebben waarschijnlijk meer aan een lichtere, grijzig poeder. De highlighter is erg glitterig met weinig pigment. Je ziet maar weinig terug van die mooie rosé kleur.

Essence Happy Girls are Pretty contouring set: happiness is … a way of life
swatches

Je ziet het ook al goed op de swatch van de highlighter: hij is zooo brokkelig. Het contourpoeder is wel goed gepigmenteerd maar in kleur meer een bronzer dan een contourpoeder.

Essence Happy Girls are Pretty blush: you sweeten my day!

Essence Happy Girls are Pretty blush: you sweeten my day!
Essence Happy Girls are Pretty blush: you sweeten my day!

De verpakking van de Essence Happy Girls are Pretty blush is niet heel veel bijzonders. Maar kijk nou hoe lief en leuk de opdruk in de blush is! De kleuren zijn wat poederig, je voelt veel talk, maar vallen met swatchen ook weer niet tegen.

Essence Happy Girls are Pretty blush
Links: hartje, midden: omliggend licht roze, rechts: door elkaar

Helaas is de blush bijna niet te zien als je hem aanbrengt. Er komt ietsjes kleur van af, maar het pigment is er nauwelijk. 🙁

Essence Happy Girls are Pretty Ultra Slim Eyepencil: happy girls rock en the choco side of life

 Essence Happy Girls are Pretty

Lisette, is er dan nog iets in deze collectie waar je wel positief over bent? Jazeker! Deze oogpotloodjes zijn de bomb dot com! Ze zijn heel dun (zowel verpakking als inhoud) waardoor je heel secuur lijntjes kan trekken. De houdbaarheid is fantastisch (zelf bijna waterproof) en oog de pigmentatie is dikke prima. Waarom kon de hele collectie niet zo zijn?

 Essence Happy Girls are Pretty

Omdat de potloodjes zo dun zijn, zijn ze wel wat breekbaar. Je moet ze niet (zoals ik) te ver opendraaien, want dan breken ze dus af.

Hieronder zie je nog een look met de  Essence Happy Girls are Pretty producten. Zie je die oogschaduw en blush. Nee? Ik ook niet.

Essence Happy Girls are Pretty

Zo alles bij elkaar zou ik zelf alleen de oogpotloodjes nog eens kopen. De rest? Laat maar!

De Essence Happy Girls are Pretty collectie is tot en met oktober te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Leave a Reply

*