Essence Express Dry Spray – review

Essence Express Dry Spray

Als drukke moeder heb je écht geen tijd (of zin) om te wachten tot je nagellak droog is. Voor die tijd is Sophie (5) al 3x van de trap gestuiterd en moest ze minstens 5x plassen. Kortom: ik heb iets nodig waardoor mijn nagels sneller drogen. Daarom test ik vandaag de Essence Express Dry Spray.

Essence Express Dry Spray

Essence over de Express Dry Spray:

turbo-droogtijd voor je nagellak: met de express dry spray drogen de artistieke kunstwerkjes op je nagels sneller dan ooit. het versnelt de droogtijd van nagellak en nagellijm en geeft je nagelstijl een extra glansje. voor een opwindende look in een record tempo!

De spray komt er vrij breed uit, een beetje zoals bij je haarlak. Je kan dus met 1 spray je hele hand in één keer bedekken.

Het is een soort klein flesje haarlak. De bus staat onder druk en het wordt er dus ook op dezelfde manier uitgesprayed. De mist is vrij fijn maar laat wel een vreemd soort vettig laagje achter. Bovendien ruikt het ook heel raar. Een beetje naar benzine ofzo? Ik keek bij de ingrediënten voor een aanwijzing wat dat kon zijn. 

Essence Express Dry Spray

Die geur is dus gewoon keihard butaan! En dat is inderdaad een brandstof. Wat de *** doet dit ingrediënt in deze spray? De simpelste verklaring is, dat het samen met de isobutane (isobutaan) en propane (propaan) gewoon een drijfgas is dat zorgt dat de spray uit het busje komt. Dicapryl Carbonate is een een vettige emolient (verzachtend) product voor de huid. Tocopherol is een andere naam voor Vitamine E en we weten allemaal wat parfum is, toch?

Dat doet mij vermoeden dat één van die drie drijfgassen ook zorgt voor de uitharding van de nagellak? Ik merkte er eerlijk gezegd weinig van. Het bovenste laagje lukt wel, maar het zijn de onderste lagen die lelijk worden als je te snel bent. Helaas.

Sowieso is het vrijwel onmogelijk om nagellak volledig te laten uitharden met een spray. Bij mijn weten droogt een nagellak doordat de drager van de kleurstoffen (die alles ook vloeibaar maakt) verdampt en de harde delen achter laat. Wat kan je doen om verdampen te bevorderen? Zeker niet afsluiten met water of vetten! Ik snap wel waarom dit niet zo veel doet voor mij!

Maar meer dan wat dan ook vind ik de geur niet te harden. Nagellak ruikt al niet heel tof, maar benzine? No thanks! Sorry Essence, maar dit is echt een misser.

De Essence Express Dry Spray is te koop bij de Kruidvat voor €2,59.

 

3 Replies to “Essence Express Dry Spray – review”

  1. Essence is Frans voor benzine! (Geen grapje). Maar even serieus: het is wel belachelijk ja. Jammer!

    1. Misschien is het wel heel effectief, maar ik kan gewoon echt niet tegen die geur. Dan wacht ik wel wat langer 😉

  2. Hmnz, een misser van essence dus!

Leave a Reply

*